“DİKKAT; ÖLÜM TEHLİKESİ VAR!”

trafo
Minik yavrularımızın sadece okul zamanlarında değil tatil dönemlerinde de okulların bahçelerinden istifade etmeleri ve okul bahçelerinin tatil dönemlerinde atıl kalmaması adına “Okullar Hayat Olsun” projesi 2011 yılında başlatılmıştı. “Yaşayan güvenli alanlar” oluşturma amacını taşıyan bu proje maalesef uygulanmıyor.
Projenin temelini oluşturan YAŞAYAN GÜVENLİ ALANLAR oluşturulması şöyle dursun Dörtyol’un en eski ve köklü eğitim kurumlarından olan Atatürk Orta Okulunda bu tezin tam aksi bir uygulama yıllardır mevcut.
Okul bahçesinde, üzerinde “DİKKAT; ÖLÜM TEHLİKESİ” yazılı bir tabela ile trafo binası mevcut. Muhtemeldir ki okul idaresi bu trafonun kaldırılarak okulun güvenli bir alan olması adına girişimlerde bulunmuştur.
Ama dün bu görüntülerde öğrenciler bu trafonun etrafında oynuyordu. Hatta metal kapının üzerine ellerini boyuyarak baskı yapmış ve binanın daha güzel görünmesi için uğraşmışlar.
Öğrenci velileri ise bu durumdan haklı olarak büyük bir tedirginlik yaşıyorlar.
Velilerden bazıları gazetemize yaptıkları açıklamada yağışlı havalarda bu trafonun izolatörlerinden kıvılcımlar çıktığını ve etrafa ateş saçıldığını iddia ediyor ve ileride kimsenin canı yanmadan yetkililerden trafonun okuldan taşınmasını talep ediyorlar.

Önceki İçerikİskenderun Belediyesi’nce kuru gıda maddeleri ve sıcak içecek alımı ihalesi yapıldı
Sonraki İçerik‘Memurlar iktidar baskısı altında’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.