Toksoy’dan dershanelerin kapatılmasına tepki

toksoy
Kuzuculu Beldesi Belediye Başkanı ve MHP Dörtyol Belediye Başkan Aday Adayı Yaşar Toksoy, eğitimin bir parçası olan dershanelerin öğrenme ve sınavlara hazırlanma ihtiyacı nedeniyle ortaya çıktığını söyledi. Toksoy, “Bu kurumlar varlığını da bu amaç ve doğrultuda devam ettirmektedir” dedi.
“11 yıldır dershaneler iyiydi de şimdi mi varlığı sıkıntıya neden olmuştur” diyen Başkan Toksoy, “Dershanelerden rahatsız olmak ve her fırsatta bunu dile getirmek kime ve kimlere mesaj vermek istenmektedir? Dershanelerin kapatılması kararı veya düşüncesi bir siyasi kavganın, polemiğin ve restleşmenin bir eseridir” diye konuştu.
Öğrencilerin dershanelere yönelmesinin Milli Eğitim sisteminin yetersizliğinden kaynaklandığını vurgulayan Yaşar Toksoy, “Dershaneleri okulların alternatifi değil mevcut eğitim ve öğretimin destek unsurları olarak görmek gerek. Dershaneleri ve burada verilen eğitim ve öğretimi sistemdeki sorunların nedeni olarak görmek çok ayıp ve yanlıştır. Şu bir gerçektir ki, dershaneler eğitimin bir parçası olarak çalışmalarını sürdürmeli. Aksi uygulamalar ülkemize bir yarar getirmez” ifadelerini kullandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.