Payas’a donanımlı bir öğretmenevi yapılacak!

payas ogretmen2
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Payas’ta görkemli geçti.
Payas Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen kutlamalara, Kamile Şahin Konferans Salonu’nda devam edildi. Salondaki program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra öğretmenler gününe özel hazırlanan slayt gösterisi izlendi.
Günün anlam ve önemini anlatan ilk konuşmayı Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozkurt yaptı. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise, “Az sonra izleyeceğimiz 31 dakikalık Hatay Belgeseli’nden ötürü konuşmamı kısa tutacağım. Yoksa öğretmenliğimin ilk yıllarında ekmek bulamadığımız günlerden, elektriksiz okula gittiğimiz zamanlardan, kalem dahi bulamayan öğrencilerden uzunca bahsetmek isterdim. O günlerle bugünleri kıyasladığımızda şükür etmemiz gerektiğine inanıyorum. Eli öpülesi öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun” dedi. Başkan Altan konuşmasının sonunda, Payas’a çok daha donanımlı bir öğretmenevinin yapılacağının müjdesini verdi.
Başkan Altın ayrıca, dışarıdan Payas’a gelen öğretmenlerin kentsel dönüşüm projesi kapsamında Payas’ta ev sahibi olabilmeleri için gerekli çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belitti. Payas Kaymakamı İrfan Demiröz de yaptığı konuşmada, “Böyle anlamlı bir günde, pazarın bu saatinde bu kadar değerli insanlarla ve bu kadar kalabalıkla birlikte olmaktan çok mutluyum” diye sözlerine başladıktan sonra öğretmenlerin öneminden bahsederek, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.
Payas Kaymakamı Demiröz’ün konuşmasının ardından, öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunu ekibinin gösterisi büyük alkış aldı.
Program; “Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı oratoryo, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam edildi. Tören, Payas Belediyesi Musiki Derneği’nin mini konseriyle son buldu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.