Kaçakçıların iki aracı yandı, 3.3 ton kaçak mazot ele geçirildi

kacakcilar
Türkiye-Suriye sınırının Hatay Narlıca bölümünde 150-170 adet boş araçla 13-14 araçla başlatılan kaçakçılık girişimi 3.3 ton mazotun ele geçirilmesi ve kaçakçıların iki aracının alev almasıyla sonuçlandı.
Kaçakçıların 13-14 noktada toplandıkları tespit edildi. Güvenlik güçleri bir buçuk kilometrelik bir bölümde motorlu devriyelerle kaçakçıların yaklaşma istikametlerini kapattı. Suriye tarafında kaçakçı şahısların araçlarıyla birlikte hudut hattına yaklaşmaya çalıştıkları belirlenirken Suriye ve Türkiye tarafında sınır bölgesinde toplanmaya çalışan tüm gruplara, hudut hattına doğru yaklaşmamaları konusunda ikazlarda bulunuldu. Ancak özellikle Türkiye tarafında bulunan kişilerin ikaza uymayarak hududa doğru ilerlemeye devam ettikleri ve kaçakçılık girişimlerinde bulundukları belirtildi. Tüm ikazlara rağmen Suriye tarafında da ilerlemeye devam eden kaçakçıların araç lastiklerine doğru ateş edilirken, kaçakçıların hudut geçiş teşebbüsleri engellendi ve Suriye tarafında ve üzerinde mazot bulunan 150 adet bidon yüklü bir adet traktör, 100 adet bidon yüklü bir adet pikap alev alarak yandı.
Olaylar esnasında kaçakçılar tarafından hudut hattına kazılan hendeği geçmek için kullanılan 6-7 metrelik iki adet köprü, 55 adet bidon içerisinde 3 bin 300 litre mazot ele geçirildi.

Önceki İçerik‘ÇARE NİHAT KARPUZ!’
Sonraki İçerikPolatçı; “Kentsel dönüşümü en iyi AK Parti yapar”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.