Vali Lekesiz: “Reyhanlılar sağduyusunu muhafaza etti”

vali reyhanli2
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, “Vatandaşlarımız, Reyhanlı’da halkı birbirine düşürmek isteyenlerin oyununa gelmemiştir” dedi.
Vali Lekesiz, Reyhanlı Belediyesi ile Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borasını ziyaret etti. Lekesiz, ziyarette yaptığı konuşmada, 11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı’da ar dar da iki patlama gerçekleştiğini 52 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 984 konut, 953 iş yeri, 154 aracın ise zarar gördüğünü belirterek, “Ancak, memnuniyetle belirtmek isterim ki bu üzücü Hadise karşısında, Reyhanlılı vatandaşlarımız metanetini, serin kanlılığını, sağ duyusunu muhafaza etti. Vatandaşlarımız, Reyhanlı’da halkı birbirine düşürmek isteyenlerin oyununa gelmemiştir” diye konuştu.
Reyhanlı’nın kaybedilen vatandaşlar hariç sanki bu olay olmamış gibi kısa zaman içerisinde eskisinden daha iyi hale geldiğini ifade eden Lekesiz, “Belediye binamızda zarar görmüştü. Yeni binanızda güle güle oturun halkınıza da güzel hizmetler sunun” dedi.
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ise ilçede halkın yaralarını sardığını belirterek, Reyhanlı’da vatandaşlarımızın moral ve motivasyonlarının kazandırılması amacıyla spor alanları, parklar yapıldığını kaydetti.
Belediye ziyaretinin ardından Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsasını ziyaret eden Lekesiz, patlamanın ardından uğranılan maddi ve manevi kayıpların onarılması noktasında gayretlerin sonuç verdiğini ifade ederek, “İlçedeki vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesiyle, rekor denilecek zamanda ilçemizin yaraları sarıldı” diye konuştu.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in ziyaretlerinde Kaymakam Dr. Yusuf Güler, Garnizon Komutanı Binbaşı Bülent Gülbaz, Emniyet Müdürü Duygu Uzundurukan, daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.