Hatay Stadyumu’nun 2015 sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor

emrullah stad
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, 14 Kasım’da TOKİ tarafından ihalesi yapılan 25 bin seyirci kapasiteli Hatay Stadyumu’nun 2015 sonuna kadar bitirilmesinin planladığını belirtti.
Taşkın yazılı açıklamasında, son iki yılda kentte yapılan, inşaatı devam eden spor tesisleriyle Hatay’ın spor kenti olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti.
Hatay Stadyumu’nun önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacağını ifade eden Taşkın, buranın 2015 sonu itibariyle bitirilmesinin planladığını bildirdi.
Stadyumun yanında atletizm sahası, 4 bin kişilik spor salonu, olimpik ölçülerde kapalı yüzme havuzu, tenis kortları ve futbol sahaları da yer alacağını belirten Taşkın, açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu tesisler stadyumla eş zamanlı 2015 yılı içerisinde bitirilerek, yaklaşık 200 dönümde modern bir spor kompleksi oluşturulacak. Stadyumun tribün altlarında oluşturulacak antrenman salonları da amatör branşlarda hizmet verecek. Uluslararası kriterlere uygun modern stadyumda milli maçlar da oynanabilecek. Futbol sahaları ise amatör takımlarımızın antrenman ve müsabakalarında kullanılacağından, tesislerimizin bitmesiyle Hatay’da futbolun ve sporunun çağ atlayacağına inanıyorum. Hataylı sporcular çok modern imkanlara kavuşacağından, sporun her dalında dünya ile yarışan sporcuları görmek sürpriz olmayacak.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.