TRAFİK MELEKLERİ VE AİLE POLİSLERİ YETİŞİYOR!

trafik melekleri4
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Büro Amirliği Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Çocuk Büro Amirliğince, anaokulları ve ilkokullarda Temel Trafik Kuralları ve Genel Güvenlik konularında seminerler verilmeye devam ediyor.
Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlilerince temel trafik kurallarını içeren 11 yaş altı çocukların arka koltukta seyahat etmeleri, yayaların uyması gereken kurallar, alkollü ve hızlı araç kullanımı, kırmızı ışık ihlali, kask ve emniyet kemeri konuları anlatıldı. Öğrencilere trafik meleği kimliği dağıtılıp, öğrendikleri kuralları anne baba ve akrabalarına da anlatmaları ve uygulatmaları istendi.
Görevli memurlar, velilerin kurallara uymadıkları taktirde çocukları tarafından ikaz edildiklerini ve eğitimlerin verimli, etkili geçtiğini belirttiler. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Çocuk Büro Amirliği görevlileri öğrencilere genel güvenlik ile ilgili ev adresleri ve anne babalarının telefon numaralarını öğrenmelerini, tanımadıkları kişilerden hediye kabul etmemelerini, yabancı şahısların yakınlık göstermelerine müsaade etmemeleri, sağlıksız yiyeceklerden uzak durmaları ve 155 polis hattından her zaman yardım isteyebileceklerini anlattı.

Önceki İçerikBU KEZ OLACAK GİBİ!
Sonraki İçerikAhmet Akca güven tazeledi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.