‘Toplumumuzun birliğe ihtiyacı var’

esnaf kaymakam1
Her ay bir esnaf odasının geleneksel olarak düzenlediği kahvaltılı toplantı, İskenderun Kunduracılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ergün Alkaya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı ile devam etti.
Cüneyt Pizza Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar ve esnaf oda başkanları katıldı. İskenderun Kunduracılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ergün Alkaya’nın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, bir arada olmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, şöyle konuştu:
“Burada esnafın çok ciddi dayanışması, kaynaşması var. Esnaf arasında bu dayanışma ve kaynaşma ahilik kültürünün yansımasını burada görmek çok güzel. Toplumumuzun, hepimizin birliğe, düzenliğe, huzura ihtiyacı var. Esnaf kardeşlerimiz ülkemizin temel taşlarından biri. Bu ahlaki ve kültürel yaklaşımları toplumumuzun ileriye doğru gitmesi noktasında ciddi unsurlar olacaktır. Çok değerli esnaf oda başkanları ve değerli Belediye Başkanımızla olmaktan mutluluk duyuyorum.”
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek de, yaptığı konuşmasında, “Böyle hep beraber olmak aynı zamanda İskenderunlu hemşehrilerimize de birlik ve beraberlik içinde olduğumuzun çok güzel yansımasıdır. Zaten bizim güzel bir dayanışma kültürümüz var. Bu kültürümüzü, bu geleneğimizi oda başkanları sayesinde hep birlikte sürdürüyoruz. Bu çok önemli” dedi. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

‘BİRLİK, ŞEHRİN HUZUR VE GÜVENİNE YANSIYOR’
Konuşmasında, esnafların birlik ve beraberlik içinde olduğunun görüldüğünü belirten İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, “Oda başkanlarımızın birarada olması hep beraberliğimizin işaretidir. Kendi açımdan değerlendirirsem bu birlik, beraberlik şehrin huzur ve güvenine yansıyor. Bu gayret içinde olan tüm esnaf oda başkanlarımıza, esnaflarımıza huzura sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ise, “Esnafın gelenek ve göreneklerini bu toplantılarla devam ettirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz, devamını diliyoruz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.