UMUT GÜVERCİNLERİ’NE HAYAT DERSİ!

cengiz basar1
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği bünyesinde “Umut Güvercinleri” projesi devam ediyor. İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, göreve geldiği günden bu yana öğrencileri yaşamda nelere dikkat etmeleri gerektiği hususunda bilgiler veriyor, yaşama hazırlıyor. Azimli ve kararlı duruşuyla ve bir o kadar güleryüzlü kişiliğiyle, her çevreden takdir toplayan Emniyet Müdürü Başar’ın, suç oranlarının azalmasında sağladığı katkı tartışılmaz. İskenderunlular’a güven aşılayan Başar, eğitime yönelik uyguladığı yepyeni metodlarla ezber bozdu.
Güvenli Hayat -Güvenli Gelecek / Çocuk ve Gençler için Sosyal Destek ve Koruma Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanıp uygulamaya konulan “Umut Güvercinleri” projesi doğrultusunda, İskenderun Ticaret Sanayi Odası’nda düzenlenen konferans yoğun ilgi gördü. İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar; İskenderun Lisesi ile Şemsettin Mursaloğlu Lisesi 11. ve 12. Sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Güvenli Hayat – Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Destek ve Koruma Programı (ÇOGEP) öğrencilere gelecekte örnek teşkil edebilecek rol modellerle buluşturma projesi olarak uygulamaya konuldu. Bu projede ilk olarak yer alan İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, deneyimlerini paylaştı, öğrencilere hayat dersi verdi.
Yaşamından kesitler sunan, prensip, fikir ve çalışmalarını esprili bir dille anlatan Başar, öğrencileri ibret dolu hayat hikayesinin zaman ve mekanlarında geziye çıkardı, yer yer öğrencilere duygulu anlar yaşattı. Emniyet Müdürü Cengiz Başar, zaman zaman fıkralarla neşeli bir ortam yaşattı.
Polislik mesleğini, beyaz gömlekle kömür taşımaya benzeten Başar, polisin halkın huzur ve güvenliğini sağlayan bir meslek olduğu için kutsal bir görevi olduğunu sözlerine ekledi.
Konferansa katılan öğrenciler, konferansın çok faydalı geçtiğini belirterek Emniyet Müdürü Başar’a ve Toplum Destekli Polislere teşekkür ettiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.