Türkmen Köyleri’ne “Çukurova Türkmenleri” kitabını sundu

bülent türkmen1
CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı – Elektrik Müh. Bülent Bozdoğan, İskenderun Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Bozdoğan, dernek ziyaretinde Cezmi Yurtsever’in “Çukurova Türkmenleri” adlı kitabı dernek Başkanı Ali Diler’e sundu. Çukurova Türkmenleri adlı kitapta Çukurova’da yaşanan 100 Türkmen aşireti ile binlerce ailenin bilgilerini yer alıyor.
CHP İskenderun Aday Adayı Bülent Bozdoğan, İskenderun’un planlaması yapılırken İSDEMİR’in inşa edildiğini ancak kentleşmeye ilişkin plan yapılmadığından dolayı bugün İskenderun’da gecekondu bölgelerinin var olduğunu, doğruların baştan yapılması ile gidişatın da doğru yönde olacağını belirterek İskenderun’undaki gecekondulaşmaya işaret etti. “İyi yönetilmediğim içim aday oldum” diyen Başkan Aday Adayı Bülent Bozdoğan, İTSO ve İskenderun OSB’de ve bağlı olduğu meslek odasında görevler aldığını belirterek, “OSB Başkanlığı döneminde OSB’deki firmalarda çalışan ve ailelerine yönelik sohbet ve konferans etkinlikleri organize ettiklerini, OSB adına toplumu bilinçlendiren kitapları halka ücretsiz olarak ulaştırdıklarını söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının her geçen erozyona uğratıldığını belirten Bülent Bozdoğan, adında Milli sözcükleri barındıran Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın da yıpratılmak istendiğini oysa bu iki bakanlığın bir biranın kolonları gibi Türkiye’nin de kolonlarını oluşturduğuna vurgu yaptı. Dernek Başkanı Ali Diler, mahalle ve çevresinin sorunlarını en yakından bilen insanların İskenderun Belediye Meclisi’nde temsil edilmek istediklerini kaydetti. Bozdoğan’ın ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden İskenderun Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Diler ve muhtarlar, CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Bülent Bozdoğan’a ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Önceki İçerikLokantacılar ve Pastacılar Odası Çardak’ı ağırladı
Sonraki İçerikTurgut Polatçı; “AK Parti başarılı olacak”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.