Tosyalı; “Uzaktan bakarak ve taklitçilikle başarıyı yakalamak mümkün değil!”

fuat tosyalı gaziantep
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Başarı Hikayeleri’ konulu toplantının konuğu, MÜSİAD Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı oldu. Tosyalı, iş yaşantısındaki üstün başarısını Gaziantep MÜSİAD üyeleri ile paylaştı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Başarı Hikayeleri’ konulu toplantıya MÜSİAD Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Tosçelik Kurumsal İletişim ve Marka Müdürü Çetin Mutluay, MÜSİAD Gaziantep şube yöneticileri ve üyeleri ile davetliler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Gaziantep ihracat rakamlarını ve son ekonomi verilerini değerlendirdi. Kılçık, Gaziantep’in bu yılın Ekim ayında, geçen yılın Ekim ayına göre yüzde 5,7 oranında artışla toplam 534 milyon 372 bin dolarlık ihracat yaptığını hatırlattı. İktidardan da övgüyle bahseden MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, güven veren bir hükümete her zaman destek çıkmamız gerektiğini ifade ederken, istikrarın israf edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

GÜNDEMİMİZDEKİ PROJELERİMİZİ GENİŞ AÇILARDAN DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞIRIZ
Daha sonra Tosyalı Holding kurumsal yapısı sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Sinevizyon gösterisi sonrası MÜSİAD Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, ‘Başarı Hikayesini’ anlattı. Toplumun, başarı hikayeleri dinleyerek kendilerine rol model almak istediğini kaydeden başarılı iş adamı Fuat Tosyalı, her meslekte farklı şekillerde tezahür eden bir sürü başarı hikayesinin olduğunu söyledi. Kendisini buraya davet ederek, düşüncelerini, kendi iş anlayışını dinleme konusundaki talebin büyük bir onur olduğunu ifade eden MÜSİAD Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı; “Çağımızdaki rekabet, iş dünyasının rekabeti, artık hakimiyetçi bir rekabete dönüştü. Bu, artık iş dünyasının içerisinde iyice yaygınlaşan bir rekabet modeline dönüştü. Tüm dünyadaki şehirleşme, altyapı yatırımları, enerji yatımlarıyla oluşan talebi anlayıp ölçümlemek ve hedefleri realize edebilmek için, görünmeyen, fakat oldukça emek, zaman ve de çok ciddi bütçeler isteyen bir çaba gösteriyoruz. Karşılıklı bağlılıkları yakından gözlüyoruz. Mesela, Çin’deki konsolide olan işletmeleri, modernizasyon yatırımlarını ve yeni kurulan ihtisas işletmelerini yakından izlemeden, sadece uzaktan bakarak ve taklitçilikle başarıyı yakalamak mümkün değil!” diye konuştu.

İŞ YAŞAMININ HER ANINI GENİŞ ANLAMDA SORGULAMADAN İŞLERİMİZİ SÜRDÜRMEYİZ
Bugün dünyada dönüştürme ve işlem maliyetlerinin hızlı bir biçimde farklılaştığına vurgu yapan Tosyalı, “Mesela bizim sektörde cevherden veya hurdadan, çeliği kullanılabilir malzeme haline dönüştürmek için teknoloji giderek sadeleşiyor. Burada enerji maliyeti, işgücü maliyeti, liman lojistik maliyeti, finansmana erişilebilirlik, bankanızın finansal ihtiyaçlarınıza cevap verebilirliği çok ince ayarlar gerektirir. Sonuç olarak, bundan 10 yıl önceki yatırım- pazarlama ve satış algısıyla, gelecek 10 yıla kendimizi taşımamız mümkün değil! İş yaşamının her anını dar anlamda değil geniş anlamda sorgulamadan işlerimizi sürdüremeyiz” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından ise toplantıya katılan MÜSİAD üyeleri merak ettikleri soruları MÜSİAD Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya sordular. Tosyalı, sorulan tüm soruları içtenlikle yanıtlayıp geniş ve ayrıntılı bir şekilde açıkladı. Program sonunda MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, MÜSİAD Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya hediye takdim etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.