MKÜ’de Temel Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi Verildi

mkü egitim
Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Temel Afet Bilinci ve KBRN Farkındalık Eğitimi” konulu programda, Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Bursa Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği uzmanları eğitim verdi.
Atatürk Konferans Salonu’nda kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikelere karşı verilen eğitimde akademik ve idari personel, almaları gereken önlemler konusunda bilgilendirildi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli’nin de katıldığı eğitimde, Hatay AFAD uzmanları Birey ve Aileler için Temel Afet Bilinci eğitimiyle ilgili sunum yaparken Bursa’dan katılan Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği uzmanları ise kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdit ve tehlikelere (KBRN) karşı bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.
Uzmanların kitlesel ölümlere yol açan saldırılar karşısında insanların kullanması gereken alet ve kıyafetleri tanıttıkları ve üniversitemiz Sivil Savunma Uzmanı Nabi Yıldızalkan’ın da sunum yaptığı programda sabah ve öğle olmak üzere iki oturum gerçekleşti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.