Antakya Medeniyetler Korosu AİHM’de Konser Verecek

medeniyetler korosu
Üç semavi din ve 6 medeniyetin üyelerinden oluşan, Türkçe, Arapça, Ermenice, Kürçe seslendirdiği ilahi ve şarkilarla dünyaya barış mesajı veren Antakya Medeniyetler Korosu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) konser verecek.
Koro Başkanı Yılmaz Özfırat yaptığı açıklamada, Medeniyetler Korosu’nun Türkiye’deki birarada yaşama kültürünü tüm dünyaya göstermek için faaliyetlerine yoğun şekilde devam ettiğini belirtti.
Koronun 13 Kasım’da Lüksenburg, 14 Kasım’da Strazburg, 15 Kasım’da da Mulhouse’da konser vermek için bu akşam yola çıkacaklarını ifade eden Özfırat, Adalate Bakanı Sadullah Ergin’in girişimleriyle Strazburg’daki konseri Aihm içerisinde gerçekleştireceklerini söyledi.
Konserin kendileri ve Türkiye açısından önemli olduğunu düşündüklerini vurgulayan Özfırat, “Bugüne kadar Aihm’de böyle bir faaliyet yapılmamış. Bunu başaracağımız için kendimizi çok şanslı addediyoruz. Bel ki de AİHM tarihinde ilk defa böyle bir organizasyon gerçekleşecek. İlk defa bir koro konser için mahkeme içerisine girecek. Üç semavi dinden olanlar, birarada yaşama kültürünü tüm dünyaya göstermiş olacak. Çok örtüştüğü için AİHM böyle bir şeyden mutluluk duydu. Bundan dolayı böyle bir konser tertiplendi” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.