Yazar Çelik’ten bir ilk; İskenderun’u Boyayalım!

Untitled-2
Folklorcü -Yazar Kaan Metin Çelik, Yarıkkaya Aşıkları’nda 30 bin kitap bastırarak, bu bölgede bir ilki başardı. Aynı zamanda bu kitabın İngilizce’sini yayımlayan Yazar Çelik, “Sekiz’in Dokuz’u gibi olamısın” da ise 10 bine ulaştı. Yazar Çelik sıra dışı kitaplarına devam ediyor. On dörtüncü kitabı “İskenderun’u Boyayalım” adlı çalışmasıyla yeni farklı bir eser çıkartan Kaan Metin Çelik İskenderun’un tarihi eserleri ve resmi kurumlarını kara kalemle ilköğretim öğrencilerine boyama kitabı olarak hazırladı.
İskenderun’un değerlerini ve bölgedeki tarihi eserleri ve resmi kurumları çocuklara tanıtmaya ve anlatmayı hedefleyip özen gösteren Çelik, yeni yetişen nesile çevre tanımı ve tarihi eserleri çocuklara çizdirmeyi amaçlıyor. İskenderun’u Boyayalım kitabında örneğin Yunus Sütunları, Atatürk Anıtı, Eski Postane, Şehitlik, İskenderun Güvercini vs . ayrıca, Gazeteciler Cemiyeti’ni, Şükrü Kanadlı Kışlası’nı ve daha bir çok resmi kurumları boyayarak çocuklara öğretiyor. Yaklaşık 34 sayfa olan boyama kitabı Hatay’da bir ilki teşkil ediyor. Yakın zaman diliminde ise “Hatay’ı Boyayalım” kitabının çıkacağını belirten Yazar Çelik, Hatay’da ki tarihi eserleri de okullardaki çocuklara ögretmeyi, tarihini onlara tanıtmayı ve kendi tarihini bilmelerini sağlayacağını söyledi . Çelik, “Hatay’ı Boyayalım” adlı kitabı Kasım ayının sonunda çıkaracağını aktardı.
Çelik açıklamasında, “Geçmişten aldığımız Folklorik değerlerin tüketilerek değil, aksine artırarak, gelecek nesillere aktarılması için mutlaka dünü ve bugünü bilmeleri gerekmektedir. Onun için bu boyama kitabı bulunduğu bölgeyi İskenderun’u daha iyi tanımasını sağlayacaktır. Ülkemiz hızlı bir gelişim içerisindedir. Bu gelişme beraberinde, değişmeyi de getirmektedir. 319 bin nüfuslu İskenderun ilçemiz de bu gelişim ve değişimden payına düşeni almakta hızlı, modern güzel bir ilçe olma yolunda ilerlemektedir. Yapılan halk bilimi araştırmaları, yurdumuzun dört bir yanında var olan kültür zenginliklerimizi, kaybolmadan tespit edebilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek kaygısı taşımaktadır. İşte bunun için yeni yetişen genç nesille böyle farklı akılda kalıcı ve kendi değerlerimizi tanıma ve sahip çıkmaları için böyle farklı bir boyama kitabı çalışmasını sizlerle paylaşmanın gururu içindeyim” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.