Hatay kabına sığmıyor

büyükelci2
Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’e ziyarette bulundu.
İki ülke arasında çok önemli ekonomik işbirliği bulunduğunu ifade eden Büyükelçi Trenteseau, Belçika’nın Türkiye’de yatırım yapan ülkeler arasında ilk sıralarda olduğunu, Türkiye’ye her yıl 600 bini aşkın Belçikalı’nın turist olarak geldiğini bunun yanı sıra Belçika’da da önemli miktarda Türk vatandaşımızın yaşadığını kaydetti. Büyükelçi Trenteseau ilimizde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu da ifade ederek, kabulünden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür etti.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de konuklarına ilimiz hakkında bilgi verdi.
Hatay’ın 1.5 milyonluk nüfusu ile nüfus yoğunluğu bakımından 81.il içerisinde 6.sırada bulunduğunu, Gayri Safi Milli Hasıla’ya yaptığı katkı açısından 12.sırada olduğunu, resmi rakamlar açıklanmamakla beraber 2001 yılı itibarı ile bu sıranın çok daha önde olduğunun tahmin edildiğini, Türkiye’nin toplam vergi gelirlerine yaptığı katkı açısından 8. sırada olduğunu, ham çelik ve yassı çelik üretiminde, yaş sebze ve meyve ihracatında 1.sırada olduğunu, ihracatta 9.sırada olduğunu, Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasında ilimizden 12 firma bulunduğunu, karayoluyla uluslararası yük taşımacılığı açısından İstanbul’dan sonra en büyük 2.filoya sahip olduğunu, yeni yapılan müze ile dünyanın en büyük mozaik müzesine sahip olacağını kaydetti.
Tarihin ilk çağlarından beri pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmasından dolayı bunun beraberinde getirdiği pek çok değere sahip olan ilimizin bu değerlerinden birinin de zengin mutfak kültürümüz olduğunu ifade eden Lekesiz, kültürel çeşitlilik, derin bir kültürel miras ve yüzlerce yıl içerisinde oluşmuş toplumsal hoşgörünün de bu değerlerimizden olduğunu kaydetti.
Ziyaretin sonunda Vali Lekesiz konuğuna ilimizde farklı dinlerin barış ve hoşgörü içerisinde yaşamasını temsil eden plaket hediye ederken Büyükelçi Trenteseau ise Vali Lekesiz’e ülkesine özgü bir hediye verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.