Çardak; “İskenderun’u hep birlikte ‘Marka Kent’ yapacağız”

mehmet çardak (2)
CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Çardak, önceki gün Şoförler Odası ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın ardından dünde Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne konuk olarak, plan ve projelerini dernek üyelerine ve köy muhtarlarına anlattı.
CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Çardak, yoğun ve gayretli bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çardak’ı dün Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri konuk etti. Ziyaretten oldukça memnun oldukları görünen dernek üyeleri ve köy muhtarları Çardak’ın plan ve projelerini pür dikkat dinlediler.
İskenderun Belediyesi’nin belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulduğunu anımsatan CHP Belediye Başkan aday adayı Mehmet Çardak, yine üzerinde önemle değinerek, kentin gelişmesinin liman, üniversite ve lojistik köy olduğunu söyledi. Fikirlerin, görüşlerin ve projelerin ihtiyaçtan doğduğuna vurgu yapan Çardak, “Bize düşen görevde İskenderun’un özellikle de kırsal alanda yaşayan halkımızın gerçek ve acil olan ihtiyaçlarını müştereken ve doğru olarak tespit etmek; ihtiyaçları karşılamaya dönük projeler geliştirmek veya sivil toplum kuruluşlarınca geliştirilen projeleri değerlendirmek, uygulamaya koyabilmektir. Bize göre İskenderun’un kent merkezindeki ihtiyaçları bellidir. İlk hedefimiz İskenderun’u ‘Uluslar arası Liman Kenti’ haline dönüştürmek ve ‘Marka Kent’ yapmaktır. Ardından da İskenderun’u ‘Kültür ve Turizm Kenti’ haline dönüştürmek; tarım, turizm, sanayi ticaret, lojistik alanlarında Doğu Akdeniz’in ‘Cazibe Merkezi’ haline getirmektir. İskenderun Belediyesi halkın olacaktır. Bizim ‘Halkçı Belediyecilik’ anlayışımızda ‘Biz, Siz, Onlar Yok, İskenderun Var’ ve İskenderunluları insanca, kardeşçe, yaşatabilmek için seçildiğimiz gün itibariyle parti rozetimizi yakamızdan çıkaracağız ve saklıya alacağız. Sözümüz sözdür. Herkese eşit mesafede olacağız ve herkesin ‘Belediye Başkanı’ olacağız” diye konuştu.
İskenderun Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri de merak ettikleri soruları Çardak’a sorarak içtenlikle cevaplarını aldılar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.