6. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ilgi gördü

fuar1
6. Hatay İnsan Kaynakları ve istihdam fuarı, İskenderun Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik fakültesi binasında gerçekleştirildi. Fuara, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer ve işadamları katıldı.
Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, dünyanın en çok tartışılan konularından birinin işsizlik olduğunu söyledi. Mardinli, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İskenderun Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen ve Hatay Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından organize edilen “6. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı”nda yaptığı konuşmada, verimliği ve kaliteyi arttırmak için daha nitelikli işgücüne sahip olmak gerektiğini kaydetti.
İşletmelerin vasıfsız işgücüne olan talebinin azaldığını ifade eden Mardinli, “Dünya’nın en çok tartışılan konularından biri işsizliktir. Gerekli donanımlara sahip olmayan vasıfsız işgücü istihdam dışına yitilmiştir. Böylelikle gerek gelişmiş, gerekse gelişmekte olan ülkelerin büyük sorunu haline gelen işsizlik, her geçen gün daha da ciddi boyutlara ulaşmıştır” diye konuştu.
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise eğitimli gençlerin ülkenin geleceğinde önemli bir rol üstleneceğini kaydetti.
Güder, üniversitelerinin vermiş olduğu mesleki, bilgi ve beceri yönündeki eğitimler ile ihtiyaç duyulan kalifiye elaman ihtiyacını ortadan kaldırmaya yönelik birçok çalışma içerisinde olduklarını da belirtti.
Hatay Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Bulanık da rekabet çıtasını yükseltmek isteyen firmaların sürekli nitelikli eleman talebinde bulunduğunu ve bazı zamanlarda bu talepleri karşılamakta güçlük çekildiğini söyledi.
Bulanık, firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü karşılamak adına üniversiteler, meslek liseleri ve çıraklık eğitim merkezlerinin yanı sıra Çalışma ve İş Kurumu Müdürlükleri olarak meslek edindirme kursları açarak nitelikli işgücünün yetiştirilmesine ve daha sonrada istihdam edilmesine katkı sağladıklarını kaydetti.

ÖZHAN, “İŞİ EN İYİ YAPANLARDAN OLUN”
İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan ise konuşmasında, “Bundan 43 yıl önce yöremizde kurulan İSDEMİR A.Ş bu yöreyi bugün Türkiye’nin en büyük sanayi bölgesi haline getirmiştir. Özellikle İDÇ sektöründe bu bölge yani doğu akdeniz havzası 15 milyon kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip bir yöre haline gelmiştir. Dünya Demir Çelik Örgütü’nün yapmış olduğu bir çalışma sonucunda İDÇ sektöründe istihdam edilen her bir kişi yan sanayi ile birlikte toplam 25 kişinin istihdam edilecek sayede üretim yapmaktadır. Böyle büyük bir istihdamın oluşmasına sebeb olan bir kurumun yöneticisi olarak bundan gurur duyuyorum. Bu toplantının amacı hem istihdamı artırmak hem de iş kalitesini artırmaktadır. İstihdamın yatırımdan geçtiğini hepimiz biliyoruz. Yatırım kararları da cesur iş adamları ve devletin gerekli tedbirleri ve teşvikleri ile mümkündür. İş veren eğitilmiş insan gücü istiyor. Kendisini yetiştirmiş insan gücü istiyor. Sevgili kardeşlerimizin dikkat etmesi gerektiği husus özellikle budur. Bir işi en iyi yapanlardan olmak için mutlaka gayret gösterin.
ATO Başkanı Hikmet Çinçin ve İSSİAD Başkanı Recep Atakaş ise organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ederek asıl sorunun mesleksizlik olduğunu ifade ettiler. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar okul içerisinde işletmelerin açmış olduğu stantları gezerek bilgiler aldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.