‘Öğretmen aydındır, aydınlatandır’

egitim is
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, Eğitim-İş Sendikası İskenderun İlçe Temsilciliğinin düzenlediği kuruluş yıldönümü kutlama programına katıldı.
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’nın(Eğitim-İş Sendikası) 8. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla, gece düzenlendi. Gecenin açılış konuşmasını yapan Eğitim-İş Sendikası İskenderun İlçe Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş, “8 değil 108 yaşındayız. Çünkü 100 yıllık aydınlanma mücadelemizden gelen tecrübeyi de sayarsak 108 yaşındayız” dedi.
Sendika üyesi öğretmenler, siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı gecede konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Reklam bizim kültürümüzde yok aslında onun için ben de reklam yapmamaya karar vermiştim ama bir de yaptığımız hizmet ve çalışmaları burada sizlere ilk defa anlatma durumundayım. Çünkü öğretmen aydınlatandır, yansıtan değil. Aydındır öğretmen. Naklen değil aklen hareket edendir. Onun için ben huzurunuzdayım. İskenderun’un bugününü ve geleceğini yakından ilgilendiren önemli hizmetleri ve çalışmaları sizinle paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.
2009’da göreve başladığının 13. günü Su ve Kanalizasyon Müdürü’nden Fransızlar döneminden kalan, yüzde 75 su kaybına neden olan eski içmesu şebekesi ile ilgili bilgi aldığını, eski şebekenin yenilenmesi amacıyla çalışmalara başlandığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Günde yüz bin ton su basılıyor, bunun 24 bin tonu çeşmeden akıyor, 76 bin ton su yer altında kayboluyordu. Suyun basınçsız olması nedeniyle motorlar elektrik enerjisi sarfediyor, Fransızlardan kalan delik deşik eski şebeke borularından sağlıksız, çamurlu su akıyor. İçmek bir yana dişleri fırçalamak bile riskliydi. O gün başladık. Proje, şartname, ihale derken çalışmalar başladı. Artık su motora gerek kalmadan kendi basıncıyla akıyor. Sadece su motorlarının harcadığı elektrik enerjisinden senede 25-30 milyon lira tasarruf sağlanmıştır. Motor, arıza tamiratı gibi harcamalar hariç. Ve musluktan sürekli akan, içilebilecek sağlıklı bir su” diye konuştu.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize manevi miras olarak bilim ve aklı bıraktığını belirten Başkan, bilimsel temelde çalışarak, ileriyi öngörerek, ileri teknolojiden yararlanarak memleketimize, memleketimizin sorunlarına sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. Birarada olmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kutlama programına emeği geçen Eğitim-iş Sendikası yönetimine teşekkür etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.