Çardak; “Marka kent için kentin etkin yerel yöneticilerine ihtiyaç vardır”

mehmet çardak (2)
CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Çardak, yoğun ve gayretli bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çardak, konuk olduğu İskenderun Mimarlar ve Mühendisler Odası yönetimine İskenderun’un elinde bulundurduğu potansiyeli kazanıma dönüştürmek adına görüş ve düşüncelerini paylaştı.
CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Çardak’ı Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın ve yönetim kurulu üyeleri, sıcak ve samimi bir şekilde karşıladı. İskenderun’un tarım, turizm, sanayi, ticaret ve lojistik ile Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunan bir kent olduğunun altını önemle çizen Çardak, “İskenderun konumu açısından ‘Lojistik Sektörü’nün en can alıcı yerindedir.
Bize düşen görev, İskenderun’u “Uluslararası Liman Kenti” haline dönüştürmek ve “Marka Kent” yapmaktır. Kentte Lojistik Sektörü’nü geliştirmek ve en iyi şekilde yaymaktır. İskenderun’u Doğu Akdeniz’in “Cazibe Merkezi” haline getirmektir! İskenderun “Lojistik Merkezi” olmadan “Uluslararası Liman Kenti” olamaz! Elbette ki İskenderun’un “İş Dünyası” kendi Lojistik Merkezi’ni yapmaktan aciz değildir ama bunun için de yerel yöneticilerin ilgisi ve desteği şarttır.
Unutulmamalıdır ki “Marka Kent” hayatımıza yeni giren bir kavramdır; son yılların kavramıdır, markalaşmış kentleri ifade eder. Marka Kentler, herkesin gitmek ve görmek istediği; okumak, yerleşmek, belki de yatırım yapmak istenecek kentlerdir. Marka Kent, dışa açılmayı bilen kenttir; davetkârdır, misafirperverdir, ilginçtir, sosyaldir ve eğlencelidir.
Bir kenti markalaştırmak için kentin etkin genel ve yerel yöneticilerinin katkısına ihtiyaç vardır. Onların kentin markalaşması yolunda irade ve kararlılık göstermesi, kendilerini bir marka yöneticisi gibi görmeleri gerekir.
İskenderun’un düzenli olarak nüfusu, kişi başı geliri artabilir. İskenderun kentsel dönüşümünü sağlayabilir, pırıl pırıl sokakları, harika yapıları, tıkır tıkır çalışan kamu kuruluşları, şehrine âşık hemşerileri olabilir. Ama bunlar İskenderun’u markalaştırmaya yetmez. Ne kadar büyük ve gelişmiş olursa olsun, dışarıdan yatırımcı, alıcı ve turist çekemiyorsa İskenderun için markalaşmış diyemeyiz. İskenderun’un geleceğini kurtarmak, İskenderunluların yaşamlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini artırmak için hepimiz üzerimize düşen görevi daha fazla geciktirmeden bihakkın yerine getirmeliyiz” dedi.
Ziyaretten son derece memnun olduklarını vurgulayan Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın ise, ilk defa bir aday adayından böylesi kapsamlı bir çalışma duyduklarını ifade etti. Tanın CHP Belediye Başkan aday adayı Mehmet Çardak’a seçim çalışmalarında başarılar diledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.