Başkan Savaş İskenderun’a büyük önem veriyor

lütfü iskenderun1
4,5 yıllık hizmet süresi boyunca Hatay’ın ve yaşayanlarının birlik, beraberlik ve dayanışma kültürüne büyük bir önem gösteren Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, hafta sonlarında ilçe, belde ve köylere yönelik nezaket ziyaretlerini sürdürdü. Başkan Savaş geçtiğimiz hafta sonu İskenderun’da bir dizi birlik, beraberlik ve dayanışma ziyaretlerinde bulundu.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ve beraberindeki heyet geçtiğimiz hafta sonu, İskenderun ilçesinde sırasıyla Kırıkhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, İskenderun Barıştepe Mahallesi, Kocatepe Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Kocatepe Mahallesi, Buluttepe Mahallesi, Denizciler Beldesi Akdeniz Mahallesi, İskenderun Akçay Güzel Köyü, İskenderun Karahüseyinli Köylerine ayrı ayrı nezaket ziyaretlerinde bulundu. Belediye Başkanı Savaş’a yapmış olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ziyaretlerinde Başkan Yardımcısı Mehmet Çaparali ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü’de eşlik etti.

İLK DURAK KIRIKHANLILAR DERNEĞİ’NE
Başkan Savaş ve beraberindeki heyetin İskenderun’da ilk durağı Kırıkhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği oldu. Ziyarette Dernek Başkanı Osman Mesçi, TEMAD 2. Başkanı Bülent Helvacı, Hatay Belediyeler Birliği Başkan Vekili Vedat Cihangir, Ak Parti Meclis Üyesi Ahmet Dönmez, Mhp İlçe yöneticisi İsmail Korkmaz ve dernek üyeleri hazır bulundu.
Başkan Savaş ve beraberindeki heyetin, İskenderun’da ikinci durağı Barıştepe Mahallesi oldu. 332/5.sokakta gerçekleşen buluşmada Mahalle Muhtarı Bahattin Keleş’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Sakarya Mahalle Muhtarı Yusuf Doğrul ve Barıştepe Mahallesi sakinleri yer aldı.
Heyet daha sonra Kocatepe Mahallesi’ni ziyaret etti. Başkan Savaş burada kalp ameliyatı olan mahalle sakinlerinden Temel Kelleci’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Kocatepe Mahalle Muhtarı Bahattin Keleş hazır bulundu.
Başkan Savaş’ın İskenderun’da mahallelere yönelik gerçekleştirdiği ziyaretler Sakarya Mahallesi’nde devam etti. 288/3.sokakta mahalle muhtarı Seyfettin Doğrul’un ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Yunus Emre Mahalle Muhtarı Ahmet Mücahitoğlu ile Barıştepe Mahalle Muhtarı Bahattin Keleş’te yer aldı. Savaş ve beraberindeki heyet mahalle sakinlerinin halini hatırını sordu, fikir alışverişinde bulundu.
İskenderun Kocatepe Mahallesi’ni de ziyaret eden Başkan Savaş ve beraberindeki heyet burada “Mehmet Akif Camii ve Medresesi’ni” ziyaret ederek yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı buldu.
Savaş, Cami Dernek Başkanı Mahmut Kaya ve Cami imamı Ebe Zeyd Onuş’tan çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aldı. Ziyarette cami cemaati ve talebe yurdu öğrencileri ile Sağlık-Sen İskenderun İlçe Başkanı Fazıl Geçer’de hazır bulundu.
Ziyaretler zincirine İskenderun Buluttepe Mahallesi ile Denizciler Beldesi Akdeniz Mahallesi’nde devam eden Başkan Savaş ve beraberindeki heyet burada Buluttepe Mahalle Sakinlerinden Ali Yayla ile Denizciler Beldesi Ak Parti Akdeniz Mahallesi Temsilcisi Hasan Çakmak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaretlere katılım gösterdiler. Denizciler Beldesi Akdeniz Mahallesi’ndeki ziyarette Akarcan Köyü Kulular Mah.Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Satun ve mahalle sakinleri yer aldı.
İskenderun’a bağlı köylere de ziyaret gerçekleştiren Başkan Savaş ve beraberindeki heyet İskenderun Akçay Beldesine bağlı Güzel Köyü’ne ziyarette bulundu. Köy Muhtarı Mehmet Bebek’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette köy sakinleri de hazır bulundu. Bir sonraki durak ise Karahüseyinli Köyü oldu. Köy muhtarı Yusuf Uzunoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette heyet köy sakinleriyle sohbet etme imkanı buldu.
Başkan Savaş gerçekleştirdiği birlik, beraberlik ve dayanışma ziyaretlerinde ev sahiplerine tablo ve kitap hediye etti ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Önceki İçerikBu fuarda iş fırsatı var!
Sonraki İçerikGünay; “Kızılay’a gösterilen ilgi bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.