İSDEMİR İŞÇİSİ AKIN AKIN TÜRK METAL ÇATISI ALTINDA BİRLEŞİYOR

türk metal (3)
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Grand Plaza Düğün Salonu’nda binlerce İsdemir işçisiyle buluştu. Toplantıda İsdemir işçileri Genel Başkan Kavlak’a yoğun sevgi gösterisinde bulunurken, ‘Ali Cengiz Gidecek, Türk Metal Gelecek’ şeklinde slogan attılar.
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, İsdemir işçisiyle bir araya geldi.
Gerçekleştirilen buluşmaya yoğun katılımın olduğu görüldü. Kavlak’ı İsdemir işçisi yoğun sevgi gösterileriyle karşıladı. Kavlak’ın Grand Plaza’da İsdemir işçisiyle bir araya geldiği toplantıya Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları, Türk Metal Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Çakır Varan, Çelik – İş Sendikası’ndan istifa eden Metin Önde ve İsdemir çalışanları katıldı. Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın konuşması öncesinde Türk Metal Sendikası’nı anlatan tanıtım filmi yayınlandı. Daha sonra ise hayatını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Katılımın yoğun olduğu toplantıda Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, alkışlar ve sloganlarla konuşma kürsüsüne geldi. Binlerce kişinin katıldığı toplantıda sık sık Türk Metal Sendikası ve Genel Başkan Pevrul Kavlak lehine sloganlar atıldı. İsdemir işçisinin ‘Başkan Nerede Biz oradayız’, Güçlü güçlü Türk Metal’, Ali Cengiz Gidecek, Türk Metal Gelecek’ şeklinde sloganlar dikkat çekti.

NE İSTEDİĞİNİ BİLEN İNSANLAR ONU HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRENLERDİR
Daha sonra konuşma kürsüsüne gelen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak geldi. “Ne istediğini bilen insanlar, onul hayalden gerçeğe dönüştürenlerdir” diyen Kavlak’ın konuşması zaman zaman alkışlar ve sloganlarla kesildi. Emeğin, çaba ve güç istediğini kaydeden Genel Başkan Kavlak, “ Hayaller sınırsız, soyut ve belirsizdir. Ancak hedefler öyle değildir. Hedefler somut ve gerçekçidir. Hedefi olanlarla olmayanlar arasındaki fark yaşamda çok belirgindir. Hedefi olanlar ona varmaya daha yakındır. 2009 yılında yola çıktığımızda, bu kutsal görevi devraldığımızda, bizim umutlarımız, hayallerimiz vardı. Farklı bir sendika yaratmak, Türk Metal’i daha da büyütmek, güçlendirmek. Yalnızca ülkemizde değil, Avrupa’da, hatta dünyada önemli yeri olan bir konuma getirmekti hayalimiz. Amaçlarımızı, hedeflerimizi buna göre belirledik. Umudumuzu elimize bayrak yaptık. Yola çıktık. Bizim için sendika, hak için, soframızdaki bir dilim ekmek için mücadele etmenin meşru zeminiydi. Bu mücadelenin hedefi, karnı tok, sırtı pek metal işçisiydi. Sendika, beraberliğimizin simgesiydi. Gücümüzün göstergesiydi. Ama her şeyden önce sendika, kardeşlikti, yarenlikti. Bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın adresiydi. Bizim için sendika hakça bölüşmenin, varlığı paylaşmanın adresiydi” diye konuştu.

FARKIMIZ İLKEMİZ
Kendilerini sıradan örgütlerden farklı kılan durumun ilkeleri olduğunu dile getiren Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Bu bizim terbiyemizdi. Bu terbiye kendimizden önce, birlikte ter döktüğümüz işçi kardeşimizin de güvencesiydi. İşimize, işyerimize namusumuz gibi sahip çıkmaktı. Üretmekti, kazanmaktı, kazandırmaktı. Hayallerimiz kendi işkolumuzla da sınırlı değildi.Yalnızca metal işçilerinin değil, bu ülkede ezilen, horlanan, hakkı yenen tüm emekçilerin sesi olmaktı. Türkiye’deki milyonlarca emekçi için örnek olmaktı. Umut olmaktı. Memurun, işsizin, emeklinin, dar ve sabit gelirlinin, küçük esnaf ve sanatkârın da umudu olmaktı. Umutlarımızı yeşerttiğimiz o günden bu yana bunları söyleyip geldik. Ne badireler atlattık, Neler yaşadık, Neler gördük. Ama hiç yılmadık. Hiç korkmadık.
Türkü söyler gibi yürüttük mücadelemizi… Çelikten ağlarla ördük birliğimizi. Son dört yılda 100’e yakın işyerinde 40 bine yakın metal işçisini örgütledik. Türk Metal’in bayrağını şanla, şerefle dalgalandırdık ülkemizin dört bir yanında. İnadına Türk Metal, inadına barış, inadına kardeşlik dedik” ifadelerini kullandı.

İSDEMİR İŞÇİSİ AKIN AKIN TÜRK METAL ÇATISI ALTINDA BİRLEŞİYOR
Ne Mutlu Türk Metal’liyim” diyerek konuşmasına devam eden Genel Başkan Kavlak, “Bugün, bütün bunları başarmış olmanın verdiği huzurla, hayallerimizin büyük bölümünü gerçekleştirmiş olmanın verdiği güvenle, bundan sonra daha iyilerini yapacağımıza olan inançla, yeniden karşınızdayım. Gururluyum, mutluyum. Biz bu süreçte önemli başarılar elde ettik. Bunu sizlerle beraber yaptık. Çünkü biz elde ettiğimiz başarılarla yetinemeyiz. Mücadeleye devam etmeliyiz. Bu ülkede, metal sektöründe çalışan tüm emekçileri Türk Metal çatısı altında toplayana kadar da devam edeceğiz. Ailemize yeni üyeler katacağız. İşte İsdemir işçileri, Akın akın Türk Metal çatısı altında toplanıyorlar. Bize katılıyorlar.. Gerçek sendikaya katılıyorlar. Gücümüze güç katıyorlar. Selam olsun İsdemir işçilerine.. Selam olsun! Yalnız onlara da değil, Çorlu’da Disa Otomotiv’de, Çerkezköy’de Dinex Egzoz’da, Yüreği Türk Metal’le atanlara selam olsun. Grevdeki Fokker Elmo işçilerine selam olsun. Direnişteki kardeşlerimize selam olsun. Samsun Eti Bakır’da, Bolu Teknorot’ta, Sakarya’da Akpa Alimünyum’da. Türk Metal’in bayrağını omuzlayanlara selam olsun. Hepsini sevgiyle kucaklıyorum. Arkadaşlarım, Dünyamıza şöyle bir bakınız. Sorunsuz bir bölge, iç karışıklıklar yaşamayan bir ülke neredeyse göremezsiniz. Hepimizin birçok yönden gıptayla baktığı Avrupa bile, ekonomik krizlerle, işsizlikle karşı karşıya. Bırakın şirketleri, artık ülkeler bile iflas ediyor. Yaşananlardan rahatsız olan kesimler sokaklara dökülüyor. İşinden olan, yoksullukla mücadele eden, geleceğinden umudunu yitiren insanların kıtası oldu Avrupa. İnsanlara büyük vaatler sunan refah toplumları bir bir çöküyor. Dünyanın az gelişmiş bölgelerinde durum daha da vahim. Afrika’da, Uzak Asya’da açlık, yoksulluk
kol geziyor. Birçok ülkede günlük ücret 1 doların altında. Alabildiğine bir emek sömürüsü yaşanıyor. Yalnızca ekonomik açıdan değil, Dünya her yönden büyük bir kaosun eşiğinde.
En büyük kaynama noktası da, ne yazık ki, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Ortadoğu coğrafyası. Bizi çok daha yakından ilgilendiren başka bir gelişme, Suriye’de yaşanıyor. Suriye’deki süreç bir savaşa dönüşür mü dönüşmez mi, kestirmek zor. Şu anda çok uluslu bir savaş ihtimali ortadan kalkmış görünüyor” dedi.

SİZLER BU SENDİKANIN NABZI, ÇARPAN YÜREĞİSİNİZ
Birlikte üreteceğiz, birlikte kazanacağız” diyerek konuşmasına devam eden Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Vicdanı olan hiçbir sendikacının, bırakın sendikacıyı herhangi bir insanın buna göz yumması, izin vermesi mümkün değildir. Sizler bu sendikanın atan nabzı, çarpan yüreğisiniz, ama siz aynı zamanda, İşçi sınıfının sızlayan vicdanısınız. Kalbiniz o sendikasız işçiler için çarpmalı, vicdanınız o güvencesiz, kötü koşullarda çalıştırılan emekçi için sızlamalı. İşte ancak o zaman, gerçek Türk Metalli oluruz.
Evet, gerçek Türk Metalli olmak zordur. Sendikacılığı meslek gibi değil, görev gibi
yapmak gerekir. Sendikacının eşi dul, parası pul olur sözünün hakkını vermek gerekir.
Durmadan dinlenmeden çalışmak gerekir. Bu konuda size sonuna kadar güveniyorum.
Geceyi gündüzünüze katacağınıza, üyemizin hakkını almak için mücadele edeceğinize, bütün metal işçilerini örgütleyeceğinize söz vermenizi istiyorum: Söz mü? Türk Metallilerin sözü, bütün işçi sınıfı için en kıymetli senettir” şeklinde görüş ortaya koydu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.