5 YILDIZLI RHOSSOS ROTANA OTEL HAYIRLI OLSUN!

Arsuz’un ilk 5 yıldızlı oteli Rhossos Rotana Hotel’in temel atma töreni gerçekleştirildi. İskenderun-Arsuz karayolu üzerinde hizmet verecek olan Rhossos Rotana Hotel, 200 metrelik özel plaj, bölgedeki diğer örnekleriyle kıyaslanamayacak açık/kapalı havuz ve eğlence mekanları, tüm gün açık restoran, 600 kişi kapasiteli geniş balo salonundan, altı toplantı odası ve business center hiper modern toplantı mekanlarına kadar, yapılacak organizasyonlar için eşsiz alanların tasarlandığı bir tesis olarak hizmet verecek.
Temel atma töreninde konuşan İNCO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdo Karadağ, turizm yatırımı için neden Hatay’ı seçtiklerini özetleyerek, “Önemli stratejik konumu, zengin coğrafi çeşitliliği, Akdeniz üzerindeki uygun ticari ve turistik limanlara sahip olması, yılın büyük çoğunluğunda turizme uygun ılıman Akdeniz ikliminin hakim olması, inanç turizmi merkezleri, antik kentleri ve yaylalarıyla Hatay, Türkiye ve Ortadoğu’da turizm için yüksek bir potansiyele sahip olmasına olan inancımız nedeniyle yatırımı bu bölgeye yapmaya karar verdik, hayırlı olsun” dedi.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise, dünyada 1 milyar insanın gezdiğini hatırlatarak, turistik tesis ve yatak kapasitesinin artması için yatırımların sürmesi gerektiğini belirtirken, 2020 yılında turist olarak dünyayı gezecek kişi sayısının 1,5 milyar olmasının beklendiğini hatırlattı.
Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında Hatay’ın istenilen konuma gelememesinin bir stratejik planla ele alındığını belirten Vali Lekesiz, denizi, yaylaları, kültürü, inanç şekilleriyle birçok turizm türünü yaşatan Hatay’ın istenilen konuma gelmesi için çalışmaların süreceğine dikkat çekti. Lekesiz, “Hatay’ın turizm pastasından payını arttırmak için eylem planı hazırladık ve hayata geçirmeye başladık” dedi.
Konuşmaların ardından turizm açısından gelişmekte olan Arsuz’un ilk beş yıldızlı otelinin temeli törenle atıldı. Törene; Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu, Mevlüt Dudu, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, belde belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye başkan adayları, işadamları ve meclis üyeleri katıldı.
Temel atma törenine ayrıca, Abdo Karadağ’ın en büyük kızı INCO Şirketler Grubu Kurumsal Strateji Direktörü Nadin Karadağ da katılım gösterdi.
Rhossos Hotel inşaatının 3 yılda tamamlanması ve proje için bölge halkından istihdam sağlanması planlanıyor.

HOTELİN ÖZELLİKLERİ
Rhossos Rotana Hotel 100 Apart daire, 254 oda olmak üzere toplam 354 anahtara sahip. 380 kişilik Restaurant, 380 kişilik açık yemek alanı, 2 adet 160 kişilik Alakart Restaurant, 20 kişilik özel yemek salonu, 100 kişilik kokteyl salonu, 600 kişi kapasiteli balo salonu, iki adet 400 kişilik çok amaçlı salon, 200 kişilik diskotek, 50 kişilik okuma mahali, 6 adet 35 kişilik toplantı salonu, 170 metre kum plajı bulunuyor.
100 kişilik okuma/TV salonu, 200 kişilik lobi bar, açık/kapalı yüzme havuzu, 50 kişilik Aletli Jimnastik salonu, 20 kişilik Aerobik salonu, 2 adet sauna, 6 adet masaj odası, 2 adet Türk Hamamı, 2 adet buhar odası, 2 adet bilardo salonu, su sporları, Plaj voleybolu ve açık kapalı otoparka sahip.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.