SCADA sistemi devreye girdi

aritma
Mevcut otomasyon sistemini daha ileri bir teknoloji ile yenileyen İskenderun Belediyesi Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nde, kurulum çalışması tamamlanan SCADA sistemi devreye girdi. Mükemmel SCADA sistemiyle, yükseltme istasyonları ve arıtma tesisinin otomatik kontrol ve gözlenmesi daha ileri düzeyde sağlanacak.
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Belediyesi Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’ne kurulan SCADA sistemini yerinde inceledi. Elektrik-Elektronik Mühendisi F.Onur Kebir, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, devreye giren SCADA sistemi ile ilgili bilgi verdi. Bilgisayar operatörleri Özlem Tanrıverdi ve Ethem Ozan Soğuksu’nun sistem bilgilerini ekrana yansıttığı bilgilendirmede, Elektrik-Elektronik Mühendisi F.Onur Kebir, SCADA sistemi ile ilgili anlatımda bulundu ve sistemle ilgili personele uzun bir süre eğitim verildiğini belirtti.
SCADA sistemine emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Biz bütün çalışmalarımızı bilimsel temelde yaparak, ileri teknolojiden yararlanıyoruz. SCADA sistemi yükseltme istasyonları ve arıtma tesisinin kontrol ve gözlenmesinde, sistemin aksamadan işlemesinde büyük kolaylıklar sağlayacaktır” dedi.
İskenderun Belediyesi Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nde kurulumu tamamlanarak devreye giren SCADA sistemi; kapsamlı ve entegre bir veri tabanlı kontrol ve gözetleme sistemi sayesinde tüm İskenderun altyapısının bağlı olduğu yükseltme istasyonları ve arıtma tesisinin otomatik kontrol ve gözlenmesini olanaklı kılacak ve hizmette mükemmel bir performans sağlayacak.
İşletme ve bakım personelinin tesisi uzaktan izlemesine ve kumanda etmesine imkan tanıyan SCADA sistemi, ekipman arızalarının zamanında fark edilmesi ve tesisin daha verimli işletilebilmesi için rutin bakım prosedürlerinin planlanmasında da yardımcı olacak.

Önceki İçerikBetonarme yağmursuyu kanalı inşaatı ihalesi yapıldı
Sonraki İçerikSeyfi Dingil İGEV’in konuğu oldu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.