İTSO, meclis üyelerini onurlandırdı

itso meclis4
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ekim ayı meclis toplantısında 20 yılını dolduran ve odaya hizmetlerde bulunan üyeler plaket ile ödüllendirildi.
İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen Başkanlığında toplanan meclis üyeleri gündemdeki konuları ele aldı.

‘GURUR DUYUYORUZ’
Meclis toplantısında ilk olarak söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, tüm oda üyeleri, yönetim kurulu ve çalışanların, İskenderun’a hizmet noktasında görev yaptıklarını vurguladı. Ekim ayı meclisinin oda çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Bugünkü meclis toplantımızın bizler için çok önemli olduğunu belirtmek isterim. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na büyük hizmetlerde bulunmuş, 20 yılı aşkın süredir odamıza ve İskenderun’a katkılar sağlamış; odamızın eski yönetim kurulu başkanları, meclis başkanları ve meclis üyelerini huzurlarınızda anmaktan onur ve gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Öncelikle Onursal Başkanımız Sayın Halil Şahin’e odamıza yaptığı bütün hizmetler, odamıza kazandırdıkları ve İskenderun’a sağladığı katkılar için teşekkür etmek istiyorum. Böyle görevler, insanların gösterdikleri büyük özverilerle en iyi şekilde yapılabilir ve bunun bir karşılığı yoktur. Hiçbir şey beklemeden yapılan bu görevler insanların hedefleri ve ileriyi görmeleriyle ilgilidir. Sayın Halil Bey ve yönetim kurulu üyeleri bu öngörülere sahip olduklarından İTSO Anadolu Lisesi, İTSO İlköğretim Okulu, Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Denizcilik Fakültesi ve Hukuk Fakültesi gibi geleceğe yönelik, gelişimi amaçlayan kazanımlara imza atmışlardır. Ayrıca İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin mesleki faaliyetlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmesi ve kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü girişimde bulunmuşlar. Oda hizmet binamızın yenilenerek modern bir görünüm kazanmasında büyük pay sahibidirler. Çeşitli okullara ek bina ve salonlar yapılmasının yanı sıra; kamu kurum ve kuruluşlarına, ayrıca ihtiyaç sahibi dernek, vakıf ve meslek kuruluşlarına maddi ve manevi birçok destekte bulunulmasını sağlamış ve sayamayacağımız daha birçok hizmetlerde bulunmuşlardır. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. İTSO Başkanı Yılmaz, odaya 20 yıldan fazla hizmette bulunan ve plaket ile ödüllendirilen üyelerin de isimlerini şu şekilde okuyarak, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Yılmaz konuşmasının sonunda, “odaya hizmette 40 yılını doldurmuş Merhum Mehmet Binbay’a, 31 yılını doldurmuş Naim Karaçaylı’ya, 30 yılını doldurmuş Yılmaz Özen’e, 27 yılını doldurmuş Remzi Yayla’ya, 27 yılını doldurmuş Oktay Çirkin’e, 26 yılını doldurmuş Muzaffer Seküçoğlu’na, 26 yılını doldurmuş Mehmet Lami Güler’e, 25 yılını doldurmuş Mehmet Akif Şerbetçi’ye, 24 yılını doldurmuş Serdar Yavuzer’e, 23 yılını doldurmuş Erol Tezcan’a, 21 yılını doldurmuş Halil Şahin’e, 21 yılını doldurmuş Bedrettin Öz’e, 20 yılını doldurmuş Zeki Özdemir’e, 20 yılını doldurmuş Fahrettin Saraç’a, 20 yılını doldurmuş Merhum Ahmet Yanaray’a ve 20 yılını doldurmuş Şükrü Alpaydın’a tüm meclis üyesi arkadaşlarım ile yönetim kurulumuz ve şahsım adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca vefat etmiş onur üyelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

ŞAHİN ONURSAL BAŞKAN OLDU
İTSO tarafından onursal başkanlık ile onurlandırılan Halil Şahin de duygu dolu bir konuma yaptı. Yaptıkları hizmetlerin yanı sıra bilgi, birikim, tecrübe ve deneyimlerini de kürsüden paylaşan Şahin’in zaman zaman duygulandığı gözlendi. İTSO çatısı altında 21 yılı aşkın süre görev yaptığını belirten Halil Şahin, “Bunun 4 yılı meclis üyeliği, bu süreçte Organize Sanayi bölgesinde yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundum. Kalan 17.5 yıldan fazla olan yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptım. Başkanlık dönemimde meclis konuşmalarında dünya ekonomisinin genel durumunu ve yanında ülkemizin ekonomisi hakkında bilgilendirme konuşmaları yaparken bu gün çok farklı duygularla sizlerin karşısında bulunuyorum. Bu gün burada bulunmama vesile olan meclis kararınız sonucu bana Onursal başkanlık unvanını ve içinde bulunduğumuz meclis salonuna ismimi vermenizdir. İnanının meclisimizin bu jesti bana onur ve gurur verdi. İTSO Camiası içerisinde beni onurlandıran ve duygulandıran bu jestinizi en iyi şekilde taşıyacağım. İTSO meclisine sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Başkanlık yaptığım süre içerisinde doğruları söylemeye, dürüst hareket etmeye ve her kesime eşit mesafede bulunmaya özen gösterdim. Ayrıca odanın menfaatini ve onurunu her zaman kendi menfaatlerimin üzerinde tuttum” şeklinde ifadelere yer verdi. Yapılan konuşmaların ardından İTSO’da 20 yıldan fazla görev yapan meclis üyelerine plaket takdim edildi. Plaket töreni sonrası İTSO’da gündem maddeleri görüşüldü.
İTSO’da Muhasip Üye Özcan Aslan, odada yapılan hizmet ve harcamalar ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi. İTSO Meclisinde ayrıca Ekim Ayı Mizanı da oy birliği ile karara bağlandı.

Önceki İçerikİKEM BİLİM’İ TAŞIYOR
Sonraki İçerikYaran; “İskenderun Belediyesi’ni AK Parti ile buluşturacağız”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.