İKEM BİLİM’İ TAŞIYOR

ikem1
Özel İkem Koleji, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında alarak tefrişini tamamladığı ve Bilim Şenliğinde öğrencilerine sunduğu Bilim Tırını şimdi de İskenderun’lu öğrencilerle buluşturuyor.
2013-2014 Eğitim –Öğretim yılının Sosyal sorumluluk projesi olan Bilim Tırının İskenderun’la buluşması projesinin ilk adımı dün atıldı. İkem Bilim Tırı bugün Kışla İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluştu. Bilim Tırı burada büyük heyecan ve coşkuyla karşılandı.
Hedefleri bilime uzak öğrencileri bilimle buluşturmak ve bilimi sevdirmek olan Fen Bilgisi öğretmeni Jülüde YIKICI koordinesinde oluşan Bilim Tırı Ekibinin yaptığı deneyler öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Deneyleri önce izleyen öğrenciler, sonra uyguladılar ve eğlenerek öğrendiler. Basit makine düzeneği ile ağırlığının altı da birini kaldırdılar, radyometreyi inceleyerek güneş enerjisiyle fanların dönüşünü incelediler. Mikroskobu tanıyarak bir hücre örneği inceleme imkanına sahip oldular.Böylece bilime ne kadar yakın olduklarını hissettiler.
Okul İdarecilerinin ve öğretmenlerinin etkin katılımlarıyla tüm gün devam eden etkinlik, her ay yeni ve farklı bir okulu bilimle buluşturmayı hedefleyerek son buldu.

Önceki İçerik“Daha gelişmiş bir Türkiye için var gücümüzle çalışacağız”
Sonraki İçerikİTSO, meclis üyelerini onurlandırdı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.