Çakır Varan; “İsdemir’de korku duvarı yıkılmıştır!”

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak
Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, Genel Başkanları Pevrul Kavlak’ın gelinen noktayı “İsdemir artık Türk Metal’li olmuştur” diyerek özetlediğini aktardı..
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 28 Ekim Pazartesi günü saat 15:30’da İsdemir işçileriyle bir araya gelecek. Konu ile ilgili Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, İsdemir’de yetkili Çelik-İş Sendikası’nın son toplu iş sözleşmesinden sonra iş yerinde köklü bir dönüşüm yaşandığını ifade ederek, bu dönüşümün Çelik – İş Sendikası Başkanı Metin Önde’nin istifa etmesiyle doruk noktasına ulaştığını söyledi.
“Önde’nin istifası Çelik-İş’in İsdemir’de sonun başlangıcı oldu” diyen Varan, “ İşyeri temsilcisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda şube yönetim kurulu üyesi üst kurul delegesi görevlerinden istifa etti. Ardından çatısı altında toplanmak üzere İsdemir’e davet ettikleri Türk Metal’e katıldı. Katılımların artması üzerine Çelik – baskı ve tehdide başvurdu. Ancak İsdemir işçisinin tehdide ve baskıya rağmen Türk Metal’e geçişi devam ediyor. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın “İsdemir’de hiç kimse sendikal faaliyeti veya tercihi yüzünden işinden olmayacak” üzerine katılım had safhaya ulaştı” ifadelerine yer verdi. Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, ayrıca “İsdemir’de korku duvarı yıkılmıştır” diyen Genel Başkanları Pevrul Kavlak gelinen noktayı “İsdemir Artık Türk Metal’li olmuştur” diyerek özetlediğini önemle bildirdi. Varan açıklamasını şöyle sürdürdü; “ İsdemir işçisi ile önce Ankara’da bir araya gelen genel başkanımız Pevrul Kavlak, yoğun talep üzerine şimdide İsdemir’e geliyor. İsdemir işçisine bir de müjde veren Kavlak, ‘Yetki aldıktan sonra İsdemir işçisine layık bir sosyal tesisi bir yıl içinde inşa edeceğiz’ demiştir.
Buluşma önemli bir ana da tanıklık edecek. İsdemir işçisine yapılan haksızlığa tahammül edemeyen, haksızlığa başkaldıran, makam ve mevkisini terk ederek, tezgâhının başına geri dönen Metin Önde, törenle Türk Metal Sendikası’na geçecek” ifadelerine yer verdi. Başkan Varan, Metin Önde ve İsdemir işçilerinin Türk Metal ile 28 Ekim Pazartesi günü saat 15:30’da Grand Plaza’da buluşacağını, İsdemir işçisinin Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ı binlerce konvoyla karşılayacağını duyurdu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.