Çelik; “Yaptığımız iyilikler de kötülüklerde bize kalacaktır”

denetimli serbestlik (2)
İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından tedbir kapsamında hükümlülere İskenderun İlçe Müftü vekili Durmuş Çelik tarafından dini bilgiler konusunda konferans verildi.
Konferansa, Cumhuriyet Savcısı Zeynel Abidin Ulu, Denetimli Serbestlik Müdürü Feridun Kaymak ve mahkûmlar katıldı. İskenderun Adliye Binası Konferans Salonu’nda İskenderun Müftü Vekili Durmuş Çelik tarafından hükümlülere yönelik ‘İyilik, kötülük ve İnsan’ konulu
Konferans verildi. Konferansta kısa bir konuşma yapan İskenderun Müftü Vekili Durmuş Çelik, “İnanıyorum ki, yepyeni bir hayatı Allah size verecektir. Yiğit adam düştüğü yerden kalkar misali, sizler de yerden kalkarsınız. Siz yeter ki, ‘Allah’ım beni yaptıklarımdan dolayı affet’ diye dua edin. Allah da o zaman inanıyorum ki, sizlere yeni bir yol çizmeniz için yardımcı olacaktır. Yeter ki; bizler kulluğumuzu, müminliğimizi, yerine getirelim. Dünyaya gelen insanlar hem kötülük hem de iyilik yapmaya meyilli insanlardır. Allah herkese akıl verdi ve bu nedenle herkes aklını iyi yönde kullanması konusunda da kitaplar yolladı. Onun isteklerini Kuran-ı Kerim tek tek yazdı ve peygamberler aracılığı ile bizlere gönderildi. Yaptığımız iyilikler ve kötülükler gerçekten sadece bize kalacaktır. Eğer çevremize zarar veriyorsak Allah onun hesabını bizden soracaktır. Eğer çevremize faydalı olabiliyorsak onun mükâfatını yine bize verecektir” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.