İKEM’DE CAMBRIDGE VE FIT IN DEUTSCH BAŞARI SERTİFİKASI

ikem (6)
Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Cambridge ESOL ve Fit in Deutsch Sınavlarında başarılı olan 215’i İngilizce 68’i de Almanca sınavlarında olmak üzere toplamda 283 İKEM’li öğrenciye İKEM Konferans salonunda diploma töreni yapıldı. Diploma törenine İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, Mersin Merkezi Evrim Yabancı Dil yetkilisi İnanç Çil ve okul idaresi ile öğrenci velileri katıldı.
Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen törende başarılı olan öğrencilere katılarak diplomaları verildi. Tören öncesinde kısa bir konuşma yapan İlköğretim Okul Müdiresi Emine Çirkin, ” İKEM Koleji, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında 215 öğrencisini Cambridge Üniversitesi ESOL ve 68 öğrencisini de Goethe Enstitüsü Fit in Deutsch Sınavlarına hazırlama desteği vererek oldukça önemli bir başarıya imza atmıştır. Avrupa ülkelerindeki yabancı dil öğretimi, Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümü tarafından oluşturulan Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’na dayalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda; bilindiği gibi Cambridge Üniversitesi ESOL ve Fit in Deutsch Sınavları, yabancı dil öğrenme düzeyleri ve geçerliliği onaylanmış dil yeterliliği ölçütlerini içeren ve itibar gören sınavlar niteliğini taşımaktadır” dedi.
İngilizce Bölüm Başkanı Tuğba Hatipoğlu ise, öğrencilerin, okulumuzda yabancı diller öğrenirken entelektüel birikim, diğer kültürleri tanıma ve sosyal beceri geliştirmek gibi çok önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade ederek, “Bunların yanı sıra uluslararası geçerliliği olan sınavlara da katılarak fark yaratan oldukça ciddi deneyimler kazanırken İngilizce eğitimleri ile uluslararası sınavlarda yine üstün bir başarıya imza attılar” dedi.
Diploma töreninde Lise Almanca Öğretmeni Beste Yeşildağ “Fit in Deutsch sınavında % 99 luk bir başarı elde ettik. 2 yıldır göstermiş olduğumuz eğitimler sonucunda yabancı dil ve Almanca yeterliliklerini de uluslararası geçerliliğe sahip Goethe Enstitüsü Fit in Deutsch Sertifika Sınavlarına girerek kanıtlamak isteyen her bir öğrencimizi fark yaratan gayretlerinden dolayı hepsini gönülden kutluyorum” dedi.
İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ise yaptığı konuşmasında buraya katılmaktan ve bizlere yapılan övgülerden dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek, “İskenderun ilçesinde bulunan bu okulumuzun Türkiye de önemli başarılar yapması gerçekten bizleri çok sevindiriyor açıklamasını yaparak okul yönetimine ailelere ve öğrencilere teşekkür etti. Starters, Movers, ve Flyers düzeyinde sınava giren 150 öğrencimizden 40’ı %100, 35’i üstün başarı göstermiştir. KET düzeyinde sınava giren 28 öğrencimizden 10’u %100 başarı göstererek onur derecesiyle geçerken,13 öğrencimiz üstün başarı göstermiştir. PET düzeyinde sınava giren 21 öğrencimizden 8’i %100 başarı göstererek onur derecesiyle geçerken, 11 öğrencimiz B1 seviyesinde başarı göstermiştir. Ayrıca Almanca de 60 öğrencimize A1, 8 öğrencimize de A2 sertifikası vererek %100 başarı sağladık” ifadelerine yer verdi.
İKEM Koleji Yönetici Kadrosu, İngilizce ve Almanca Bölümü olarak, Cambridge Üniversitesi ESOL ve Enstitüsü Fit in Deutsch Sınavlarına katılan ve başarı gösteren tüm öğrencilerin başarılarının daha da artması için çalışmalar devam ediyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.