Başkan Özer; “İskenderun’a sosyal belediyeciliği kazandıracağız”

bülent özer
Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, AK Parti’den İskenderun Belediye Başkan aday adayı olduğunu basın mensuplarıyla paylaştı. Düzenlediği basın toplantısında konuşan Özer 2009 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den Belediye Başkanı olarak görevime başladığını ifade ederek, “Beş yıllık zaman zarfı içerisinde Sarıseki’ye hak ettiği değeri vermeye çalıştık. Sarıseki ile ilgili bütün projelerimizi gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Sizlerin de bildiği gibi hükümetimizin hazırlamış olduğu 6360 sayılı Büyükşehir yasası içerisinde Hatay Büyükşehir kapsamına alındı. Hatay’ımızın içerisindeki bütün belde belediyeleri ve köyler mahalle statüsüne alınıp Hatay’ın içerisindeki yeni üç ilçe ile beraber 15 ilçede belediye başkanlığı seçimleri yapılacak. Bizlerde doğal olarak İskenderun’un şuanda 28 mahallesi vardı ve İskenderun’a 11 köy ve beş belde bağlandı. Tabi artan bu nüfus ile beraber İskenderun ilçe sınırları geniş bir nüfusa kavuşmuş oldu. Bunun neticesinde inşallah 2014 yılı Mart ayı yerel seçimlerinde İskenderun yepyeni bir seçmenle seçime girmiş olacak. Tabii, İskenderun’u 1989 yılı öncesinde Sarıseki beldesi olarak İskenderun’un mücavir alanları içerisindeydik. O zamanlar biz İskenderun Belediyesi’nden hizmet alıyorduk. İskenderun il olmayı hak eden bir ilçemiz ama Büyükşehir yasası kapsamında ilçe olarak kaldı. Tabi sizlerinde bildiği gibi İskenderun’un demokratik yapısı çok farklı. Alevi’si Sünni’si, Türk’ü Kürt’ü, hep beraber kardeşçesine huzur içerisinde yaşayan bir şehir ve biz kendimizi hiçbir zaman ayrı görmedik. Biz her zaman birlikte İskenderun’uz dedik.Sizlerinde bildiği gibi burada toplanmamızın nedeni aday adaylığımızı açıklamaktı. Nasip olursa 26 Ekim’de resmi aday adaylığı başvurumu yapacağım. Bizler İskenderun sevdalısıyız. İskenderun’un sorunlarını biliyoruz, mahallesini, sokaklarını ve caddelerini karış karış bilen insanlarız. Bu sebeple bu davaya duyarsız kalmamız mümkün değil. 2014 yılının Mart ayında İskenderun sevdalısı olarak İskenderun sevdasını ön plana alarak bu kutlu yolculuğa çıkacağız” dedi.
Sarıseki’nin altyapıya dair tüm sorunlarının bittiğini belirten Bülent Özer, İskenderun’da da biten altyapı çalışmaları nedeniyle aday gösterilip 30 Mart tarihinde İskenderun Belediyesi’ni kazandığı takdirde sosyal belediyeciliğe önem vereceğine dikkat çekti.
İskenderun’u “Ben” değil “Biz” merkezli bir anlayışla yönetmeye talip olduğunu belirten Bülent Özer, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte herkesin yönetimde söz sahibi olacağı bir anlayışı arzuladığını söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.