Mersin’den Arsuz’a kadar yüzdü

arsuz yüzücü
Maraton yüzme sporu ve performans sporlarında kırdığı rekorlar ile adını sıkça duyuran rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, Mersin’den Arsuz’a kadar yüzerek suda en çok kalma ve en uzun yüzme rekorunu kırdı.
125 saatte 280 kilometre yüzen rekortmen yüzücü Sunaçoğlu, rekor tescili için Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerine başvuru yaptı.
12 Ekim Cumartesi günü Mersin’in merkez Mezitli ilçesine bağlı Viranşehir sahilinden rekor denemesi için yola çıkan Sunaçoğlu, Hatay Arsus kıyısına kadar yüzdü. 125 saatte 280 kilometrelik yol kat eden Sunaçoğlu, en çok suda kalma ve en uzun yüzme rekorunu kırdı. Yanında sadece sinyal yayan bir bileklik ile rotasını, yüzdüğü mesafeyi ve koordinatlarını gösteren çok amaçlı bir kol saati, bir fener ve 5 gün yetecek kadar kumanya ve ilaç bulunduran rekortmen yüzücü Sunaçoğlu, rekor tescili için Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerine başvuru yaptı.
Mersin Atatürk Parkı içinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Alper Sunaçoğlu, bu rekor denemesini spor dışında siyasi olarak da bir mesaj vermek için yaptığını belirterek, “Benim asıl amacım dünyadaki özellikle Suriye’deki iç savaşta ve dünyanın neresi olursa olsun yapılan savaşlarda ölen yaşlı insanlar var. Ölen masum çocuklar var. Onlara farkındalık yaratmak ve savaşan insanları bu konuda duyarlı olmaya davet etmek için ben bu rekor denemesini gerçekleştirdim. Biz rekor denemesinin tescili için Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerine başvurumuzu yaptık ve bugün sabahtan itibaren de dünyanın bütün yüzme otoriteleri ve bir takım kuruluş rekorumuzu tanıdı ve kendi resmi web sitelerinde ilan ederek Türk sporcularını tebrik ettiler ve yayınlamaya başladılar. Guinness Rekorlar Kitabı’na da başvurumuzu, “Türk yüzücü savaşlarda ölen yaşlı ve çocuklar için 125 saatte 280 kilometre yüzdü” şeklinde yaptık. Kendilerine elimizdeki doneleri sunduk. Ya ikna olup rekorumu tescil edecekler ya da yüz, bir kere daha birde biz görelim diyeceklerdir. Ben aynı mesafeyi aynı sürede daha uzun yüzebileceğimi gördüm. Aynı mesafeyi bir kez daha yüzeriz. O rekoru da yüce Türk milleti adına tescil ettiririz. Ben Müslüman Türk sporcusuyum. Tüm etkinliklerimi ülkem adıma, milletim adına yapıyorum. Bunla da gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Önceki İçerik“İSKENDERUN’UN TALİHİ 30 MARTA DEĞİŞECEK”
Sonraki İçerikSuriyelilerin “Güvenli Limanı” Türkiye
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.