Yapı Kredi Fuat Tosyalı’yı ağırladı

fuat banka6
Dünyaca ünlü akademisyenlerin konuşmacı olarak yer aldığı, ”Fark Yaratan Stratejiler” temasıyla dördüncüsü düzenlenen Yapı Kredi Bankacılık Akademi Zirvesi’nin bu yılki konuğu dünyaca ünlü stratejist, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Richard Rumelt’di. Panele konuşmacı olarak katılan Demir çelik sektörünün lideri Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.
Akademi Zirvesi’nde, iş dünyası için önemi her gün artan strateji konusu mercek altına alındı. “İyi Strateji Kötü Strateji” başlıklı bir sunum yapan Prof. Dr. Richard Rumelt stratejiyi iyi ve kötü kullanan şirketlere dünyadan örnekler verdi.
Rumelt, “Strateji, büyük bir sorunu aşmak doğrultusunda şirket politikalarının ve aksiyonların tutarlı bir şekilde birleşmesidir. İyi bir stratejinin oluşturulması için sorunun mevcut know-how ve kaynaklarla çözülebilecek seviyeye indirgenmesi önemlidir” dedi.
Sunumunda iyi stratejilerin püf noktalarına ve kötü stratejiden ayrımına da değinen Rumelt, “Kötü strateji ezberlenmiş ve sadece performans hedeflerine odaklı, sorunu tespit etmekten uzak planlardır. İyi strateji ise sorunu tespit edip, çözüm odaklı planı barındırır. Güçlü stratejiler ise her koşulda tutarlı olanlardır” şeklinde konuştu.
Rumelt’in sunumunun ardından düzenlenen panelde; Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, ITC Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık ve Markafoni Yönetim Kurulu Başkanı / CEO’su Sina Afra konuşmacı olarak yer aldı ve katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Kurumları tarih sayfalarına taşıyan en önemli özelliklerinden biri de aldıkları stratejik kararlar ve bunların hayata geçirilmesindeki başarıdır” diyerek, başladığı konuşmasında “Dünya ekonomilerinde sınırların ortadan kalktığı günümüzde de strateji, yönetimden planlamaya kadar her alanda öne çıkıyor. Türkiye’yi 2023’e taşıyacak olan süreçte, Tosyalı Holding olarak biz de belirlediğimiz alanlarda demir çelik sektörünün tartışmasız lideri olmayı hedefliyor ve ‘Akıllı Büyüme’ stratejimizi uyguluyoruz. Güçlü, sürdürebilir ve kaliteli büyümeye odaklanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Panelin bitiminde; Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, bilgi ve birikimleriyle zirveye katkı sunan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve diğer konuşmacılara teşekkür ederek, plaket verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.