Seyfi Dingil; “Kentsel dönüşüm bir bilincin ve hayat şeklinin değişimidir”

seyfi dingil8
AK Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayı Seyfi Dingil, kentsel dönüşümün apayrı bir hayat projesi olduğunu, şeffaflığın yanında resmi kurumlarında çok iyi anlaşılabilir olmasının gerektiğini söyledi.
Kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan aday adayı Seyfi Dingil, İskenderun’da inşaat sektörü ile birlikte ekonomiyi de büyütecek olan kentsel dönüşümün belirsizliğini koruduğunu ifade ederek, “Dönüşüm hala halk’a inmiş değildir. İskenderun’da kentsel dönüşümde tarafların yoğun olduğu tepe mahallelerinde arazilerin kimlik yapıları, mahalle sakinlerinin demoğrafik yapısı, işgale uğramış özel mülkiyetler, gayri Müslimlerin, vakıfların arazilerinin çözülmesi, yeni imar planı ile yeşil alana dönüşen mahallelerin ve meskenlerin çözümü göze ilk çarpan meselelerdir. Kentsel dönüşümde toplu konut idaresi inşaat faaliyetlerine başlamak için temiz, pürüzsüz, hukuki sorunu olmayan arsalar arar. Ama ne yazık ki; tepelerde bunların hepsi büyük sorundur. Böyle olunca da taraflar belirsizlik içinde yol haritası aramaktadırlar” diye konuştu. İskenderun’da dönüşümün henüz altyapısının oluşmadığına bu hazırlığın belediye idaresinin, taraflar üzerinde hakem rolünün oynaması gerektiğini kaydeden AK Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayı Seyfi Dingil, dönüşümde tarafların birbirine güvenmelerinin olayları çözmenin bir faktörü olduğunun bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı.

KONUT STOĞUNUZ YOKSA KENTSEL DÖNÜŞÜM HAYAL
İskenderun’da sorunsuz bir kentsel dönüşüm projesi için 2 yol olduğuna dikkati çeken Dingil, “Binaları yıktıktan sonra insanları oturtacağınız elde konut stokunuz olmalı.. Veya bu insanları inşaat bitene kadar kira yardımı yapmalısınız. Kira yardımında inşaat süresi, kira bedeli, kentin çeşitli mahallelerinde yüksek kira artışları, gelir düzeyi yüksek olmayan bu insanları gittikleri mahallelere yaşam şekillerini, örf ve adetlerini taşımaları, uyum sorunları ilk göze çarpan hususlar olmaktadır” ifadelerini kullandı.
İskenderun’da konut stokunun A sınıfında olduğu C sınıfında stokun bulunmadığını hatırlatan Dingil, kentsel dönüşümün yapılacağı yerleri C sınıfı konutların yer aldığı bölgeler olduğuna dikkati çekti. Kentsel dönüşümün sadece eksi evi yıkıp aynı şekilde yenisini yapmak olmadığını kaydeden aday adayı Dingil, “Dönüşüm aslında bir bilincin ve hayat şeklinin değişimidir. İskenderun’da dönüşümde başta devlet olmak üzere, bu süreçte aktör olacak tarafların belediye-arsa sahiplerinin tam olarak netleşmeli, belediye yeni imarlarla emsal sorunlarını aşmalıdır. İskenderun’da halk hala arsa tapusu üzerinde oturmaktadır” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.