Ortak çalışma amacına ulaştı

lise proje5
İskenderun Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Romanya’nın Sibiu kentinde Global Isınma konulu Comenius projesi kapsamındaki çalışmalarını tamamlayarak döndüler. İskenderun Anadolu Lisesi’nden Okul Müdürü Ali Kuruca ve Proje Koordinatörü Necat Tektaş ile 5 öğrenci, diğer ortak ülkelerden gelen öğretmen ve öğrencilerle ortak çalışma yürüttüler.
İskenderun’un ve Türkiye’nin küresel ısınmadan nasıl etkileneceğini Almanya, İtalya, Macaristan, İspanya ve Romanya’dan gelen öğretmen ve öğrencilerle beraberce çalıştılar. Geçen yıl başlayan proje, Mayıs ayında 5 ülkeden İskenderun’a gelecek olan öğretmen ve öğrencilerin çalışmalarıyla son bulacak.
İskenderun Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Necat Tektaş, Şu ana kadar İspanya, İtalya, Macaristan ve Romanya’da öğretmen ve öğrencilerle “Çevre” başlığı altında “Kirlilik, Geri Dönüşüm, Global Isınma” konularında çalıştıklarını, Mart ayında Almanya’da “temiz teknoloji” ve son olarak da Türkiye’de “besin zinciri” konularında çalışmalar yapılacağını ifade ederken, yurtdışındaki hareketliliklerde öğrenciler yurt dışına gittiklerinde ev sahibi ülkelerin öğrencilerinin evlerinde konuk olduklarını, böylece öğrencilerin Avrupa’daki öğrencilerle kültür alış verişinde bulunduklarını ifade etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.