Bilgehan Aksoy; “Biz büyük bir aileyiz”

bilgehan
2014 mart ayında yapılacak yerel seçimlerin siyasi çalışmaları kış ayları boyunca yapılacakken, belediye başkanı seçimi ilçede baharı getirecek. Seçilecek olan belediye başkanı yaklaşık 580 km2 lik bir alanda 150 bin nüfusa hizmet verecek.
Bu konuda ilk olarak teşkilatçı kimliği, Dörtyol’da gerçekleştirdiği hizmetleri ve partisine kazandırdığı oy oranlarıyla bir önceki dönem belediye başkanı ve Ak Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Bilgehan Aksoy ile görüştük.

* Beş yıl belediye başkanlığı yapmış biri olarak belediyeciliği ve belediye başkanının özelliklerini nasıl tarif edersiniz?

Bilgehan Aksoy; “Belediye başkanlığı kutsal bir görev. Özveri isteyen, çalışma iste-yen, araştırma yapma zorunluluğunuzun olduğu, 24 saat kesintisiz çalışma mecburiyetinin bulunduğu, hoşgörü ve tevazunun hakim olmasını gerektiren, ama buna eşit olarakta kamu yönetimi ve belediyecilik mevzuatlarının iyi bilinmesi gereken bir görev. Bunun bir okulu olmadığı için en başta insanın kendini çok iyi yetiştirmiş olması gerekir. Burada detaylandırmayacağım ama belli bir bilgi ve birikime sahip olması gerekir. Ayrıca size emanet edileni en iyi şekilde muhafaza etmenizin yanında birincil ödevinizde devraldığınız yapıyı sizden öncekinin yaptığının üstüne en az iki katı koyarak sizden sonrakine devretmenizi gerektiren bir görev. Bu emanetin bize verildiğinde görev anlayışımız Şehrül Emin (Şehrin Emin Kişisi) adına layık olmaya çalıştık. Bu bağlamda da görev süremiz içerisinde hiçbir siyasi parti, din, dil ve etnik yapı ayrımı yapmadan ilçemizde yaşayan tüm insanlara eşit mesafede hizmet ettik. Bu belediyecilik anlayışımıza görev süremizde tüm halkımızda şahittir.”

* İlçe başkanlığından istifa eden Sayın Abdullah Arıcan ve eski ilçe başkanlarından sayın Osman Görgen belediye başkanlığı için aday adaylıklarını resmi olarak açıkladılar. Sizin de adaylığınız beş yıldan beri konuşuluyor. Sahada mısınız? Değil misiniz?

Bilgehan Aksoy; “Bütün aday adayı arkadaşlarımız partimiz için ayrı bir zenginlik, ayrı bir değerdir. İsmini saydığınız arkadaşlarımızın hepsi yol arkadaşlarımdır. Tamamı ile görev yapma şansım oldu. Tüm arkadaşlarım ayrı bir önem ve değer taşımaktadır. Partimizin zenginliğidir. Daha önce de bahsettiğim gibi bu ilçede partimizin ilk tohumlarını atan biri olarak hiçbir arkadaşımı rencide edecek ve kıracak bir tutum sergilemedim. Her zaman biz büyük bir aileyiz diye baktım.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.