Bakan Ergin; “İyi yetiştirilmiş bireyler o ülkenin geleceğidir”

bakan okul7
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Antakya merkeze bağlı Bitiren Köyü İlköğretim Okulu’nun 8 dersliğinin yenilenmesi münasebetiyle düzenlenen törene katıldı.
Bakan Ergin törende yaptığı konuşmada, çocuklarımızın ikili eğitimden tekli eğitime geçmeleri ve okulun da yenilenmesi ile birlikte daha rahat bir eğitim süreci yaşayacaklarını ifade ederek, “Çocuklarımıza vereceğimiz eğitimin kalitesi ile ülkemizin geleceği arasında doğrudan bir bağ var. Eğitimi sağlam ve güçlü verdiğimizde çocuklarımızın, gençlerimizin donanımını yüksek tuttuğumuzda geleceğe dönük olarak asayiş sorunları ile boğuşmaktan ve geleceğe yönelik endişe duymaktan kurtulacaksınız. İyi yetiştirilmiş bireyler o ülkenin geleceğidir” dedi.
Bugün dünya üzerinde altını, gümüşü, petrolü olan çok ülke olduğunu ancak dünya siyasetinin ve ekonomisinin geleceğine hükmedenlerin yetişmiş insan gücüne sahip olan ülkeler olduğunu vurgulayan Bakan Ergin, “Yetişmiş insan gücüne sahip olan ülkeler hem kendilerini çok güçlü şekilde idame ettiriyorlar hem de dünya üzerindeki dengeleri kendileri üretiyorlar. Bizim geleceğimiz de bu gençlerimizin alacağı eğitime bağlı.”şeklinde konuştu.
Bakan Ergin Hatay’da yürütülen diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz de, iyi bir eğitim alan bireylerin, il ve ülke vatandaşlarının yaşadıkları dünyanın dışına itilmeyeceklerini ve rakiplerine galip geleceklerini vurgulayarak, “Eğitim pahalı olabilir ama biz biliyoruz ki cehalet daha pahalıdır. Eğitim olmazsa olmazlarımızın başında geliyor. Ülkemizi eğitim ordusu ile daha iyiye, daha güçlü bir geleceğe taşıyacağız” dedi.
Lekesiz, gençlerimizi milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerle donatarak, evrensel değerlerle de barışık şekilde yetiştirdiğimizde ilimiz ve ülkemiz çok daha müreffeh bir geleceğe taşınacaktır. Şüphesiz ki, yapılan her derslik ve okul, atanan her öğretmen, okula başlayan her bir evladımız daha müreffeh ve daha güçlü bir Türkiye’nin geleceğine konulan bir harçtır. Bu duygu ve düşüncelerle okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek okul hakkında bilgi verirken, Bitiren Köyü Muhtarı Ahmet Düzgün de eğitim yuvasını köylerine kazandırdıkları için emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra beraberindekilerle birlikte okulun açılışını gerçekleştiren Bakan Ergin sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti ve onlara hediyeler dağıttı.

Önceki İçerikBilgehan Aksoy; “Biz büyük bir aileyiz”
Sonraki İçerikDP İskenderun İlçe Başkanlığı’na haciz
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.