‘Türk ve Litvanyalı Öğrenciler Kültürel Halı Dokuyor’

milli egitim3
İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu ve Litvanya Raseiniur Girkalnio Ortaokulu’nun beraber hazırladığı, Türkiye koordinatörlüğünü Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hanefi Zobar’ın üstlendiği, “Türk ve Litvanyalı Öğrenciler Kültürel Halı Dokuyor’’ isimli Hayat Boyu Öğrenme Comenius iki taraflı Okul Ortaklıkları projesinin ilk toplantısı 30 Eylül-4 Ekim 2013 tarihleri arasında İskenderun’da yapılacak.
Projenin bu faaliyetine, Litvanya’daki ortak kurumdan bir öğretmen ve bir okul müdürü katılacak. 1 Hafta sürecek etkinliklerde, Litvanya ‘dan ülkemize gelen öğretmenler, Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilere, Litvanyaca kursu verecek ve okulda çeşitli çalışmalara katılacak. Ayrıca, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ,İskenderun Belediye Başkanlığı ve İskenderun Ticaret Borsası ile temaslarda bulunacak heyet, Cuma günü ise Antakya gezisi ile çalışmalarına son verecek.
İki yıl sürecek olan projenin aktive programı, öğrencilere önce Türkçe ve Litvanyaca dersi verilecek. Daha sonra da dil öğrenimi, yerel danslar, yemek tarifleri, milli ve dini bayramlar, çağdaş çocuk edebiyatı ile destenecektir. Aynı zamanda, video ve fotoğraf ve çizimlerle kültürler arası paylaşımlarda bulunulacak. Öğrenciler bu bilgileri, sınıf değişimi zamanlarında kullanacak. Aynı zamanda Litvanya’dan ülkemize gelen öğrencilerle ve Türk Öğrenciler beraber halı dokuyacaktır. Proje kapsamında, Suçıkağı Köyü Ortaokulundan 12 öğrenci 12 gün süre ile Litvanya’ya gidecek. İskenderun Suçıkağı Okul Müdürü Aytaç Yaman, İngilizce Öğretmeni Hanefi Zobar, Litvanya Öğretmenleri Loreta AİCİUENE ve Okul Müdürü Raminad URZAS, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu konuşmasında, “Projemizin amacı; öğrencilerimiz ve kurumlarımız arasında işbirliği ile öğrenciler arasında kültürel farkındalığı artırmak ve iletişim yoluyla aslında farklı olduğunu düşündüğümüz kültürlerin, birbirlerine benzer yönlerini göstermektir” dedi. Keleşoğlu, bu tür projelerin eğitici yönünün yanı sıra, uluslararası halkların kaynaşmalarında aradaki mesafeleri kaldırarak, insan ilişkilerinin pekiştirilmesinde ve toplumların kültürel açıdan birbirilerini tanımalarına vesile olduklarını belirtti.

Önceki İçerikAkyol Demokratikleşme Paketi’ni değerlendirdi
Sonraki İçerikGaziantep-Erbil seferinde olumlu gelişme
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.