DOĞAN ERTEN; “OLAY SİYASİ İSE, GEREĞİNİ YAPARIZ”

meclis (3)
AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten, Denizciler Belediyesi’nin imar planı tadilatına yönelik alınan kararların tartışıldığı sırada, CHP’nin tutumunu eleştirdi. İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan 28 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Oturumda en hararetli tartışma, Denizciler Belediyesi’nin imar planı tadilatına yönelik alınan kararların, oylanmaya sunulması esnasında yaşandı.
Bu konuda İmar komisyonu bir rapor sunmadı.
Gerekçesini ise Komisyon Başkanı Erdinç Çelebi şöyle anlattı;
Çelebi; “Önümüze 17 madde geldi. İmar Müdürlüğü, yetersiz olan sosyal donatı alanları, yeşil alanlar ve yolların genişletilmesi hususunda bir takım görüş bildirdi. Yasal çerçevede durumu inceledik. Yine AK Parti’li komisyon üyesi Canan (Kahraman) Hanım’la da görüştük. Hem fikir olamadık. Komisyon mutabıkata varamadı.”
Olay bu.. Ancak AK Parti Grubu’nun çekinceleri vardı.
AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten söz isteyerek, “Denizciler Belediye Meclisi bir karar almış. Biz burada tasdik mercisiyiz. Denizciler gelişen bir belde. İstenen şu; bir takım yerler, vatandaşın mağduriyetini gidermek açısından 4 kattan, 5 kata çıkıyor. Bunda birşey yok. Burada 6 kat ve üstünü konuşmuyoruz.” açıklamasında bulundu.
Bunun üzerine konuşan CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan da, “Denizciler Belediyesi; imar planı tadilatlarını önümüze koyacağına, revizyon imar planını yapsaydı. Bizler de ona göre değerlendirirdik. Ama Denizciler’de gelinen noktaya bakıyoruz. Sosyal donatı ve yeşil alanların yeterliliği hususunda olumsuzluklar var. Biz yine olmasın demiyoruz. Olumsuzluklar giderilsin, yasal çerçevede gereğini yapalım” dedi.
Fakat, AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten, o sırada olayın siyasi bir boyut kazandığına dikkat çekti. Erten, İskenderun’da kat yoğunluğuna yüzde 10 ila yüzde 20 bandında fazlalık verdiklerini anımsatarak, “Bırakalım da, İskenderun büyüsün. Biz hep doğruların yanında olduk. İskenderun’da da bu öyleydi. Ama görüyorum ki, CHP grubu farklı düşünüyor. Olay siyasi ise, muhalefet açısından gereğini yaparız. Hodri meydan!” sözleriyle sert çıktı.

CİVELEK NEDEN OTURUMA KATILMADI?
Aslında bu konuda CHP’nin tutumunu anlamakta zorluk çekiyorum.
İskenderun’da yoğunluklar emsal 3.50’ye yükselirken, ‘dikey büyümeden’ yana taraf olan AK Parti Grubu, bazı CHP’li meclis üyelerinin ‘evet’ oyuna en büyük katkıyı sunmuştu. O vakit, CHP’de birçok isim sesini çıkarmıyordu.
Kaldı ki, idarede bu durumdan memnundu..
Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in son zamanlarda oturumlara neden katılmadığını şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Sanırım; Denizciler’e, İskenderun kadar değer vermiyor. Ya da bu konuda AK Parti’nin yalnız kalacağını bildiği için, ‘diyet’ borcunu ‘suskun’ kalmakla ödüyor.
Yanılıyor da olabilirim.. Ancak, İskenderun’a ‘hayat veriyorum’ diyen bir belediye başkanı beldelerde de aynı reaksiyonu göstermeliydi..
Düzenleme için Denizciler Belediyesi’ne katkı sunabilirdi.
Daha önceden fikir alışverişinde bulunabilirdi..
Ya da, Doğan Erten’in deyimiyle, en azından “Biz Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan’la görüştük. Bürokrasi yavaş işlediğinden, vatandaşın mağduriyetini gözalarak, çözüm yolu arayışına girdi. Bunun neresi yanlış? Madem biz görüşebildik, siz CHP grubu olarak başkanla neden görüşmediniz?” sözlerine bir anlam yüklemeliydi.
Doğan Erten’in ‘mesele siyasi gibi’ şeklindeki sözleri, aslında bu duruma işaret ediyor.. Sanırım haksız da değil..
Kaldı ki; AK Parti Grubu, idarenin tüm hizmetine siyasi açıdan bakacak olsaydı, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in adım atmasına bile müsaade etmezlerdi.
Kim ne düşünür bilmiyorum. Ama AK Parti Grubu, tüm eleştirilere rağmen idareyi hizmet noktasında sıkıntıya düşürecek tek bir olumsuz adım atmadı.
Ne zaman ki, yerel seçimlere doğru ışık göründü.
İdarenin tavrı da değişti.
Bir başka deyişle, kılıçlar çekilmiş oldu..
Bugün öyle bir durum yaşanıyor ki, olup bitenlerden haberder olan Yusuf Civelek sanki, o toplantıda AK Parti ile CHP Grubu’nu inceden karşı karşıya getiriyormuş gibi geldi bana. Şimdi mutlu mudur ya da herşey daha mı güzel olacak göreceğiz!
***
Bu arada, CHP Meclis Üyesi Özer Çağşar’ın imar komisyonuna yönelik eleştirileri üzerine söz alan Erdinç Çelebi, “En tehlikeli insanlar, büyük makamlara gelmiş küçük insanlardır” diyerek yanıt verdi. Çelebi bu sözü kim için, ne için söyledi?
Üzerine alınan alınmıştır nihayetinde!

‘ASFALTIN KALİTESİ MUAMMA!’
AK Parti Grubu, dün altyapıda yaşanan sorunlara odaklandı. Belediye Meclis Üyesi Ahmet Dönmez, idareye verdiği güzel hizmetlerden ötürü teşekkür etti. Ancak, altyapıda yaşanan plansız ve programsız çalışmaları da eleştirdi. Dönmez, “Asfaltın kalitesini ve şartnameyi bilmiyoruz. Asfaltın analizi yapılıyor mu? Asfalt dökülmeden önce, kazı işlemi yapılıyor mu? Bu konuda bilgi sahibi değiliz. Mesela, su tahliyesi için eğim yok. Ara yollar parke olacak. Birçok yerde çökmeler yaşanıyor. Sebebi nedir? Ayrıca, Barlar sokağında gece geç vakte kadar müzik çalınıyor. Birçok şikayet alıyoruz. Olması gerekenden fazla masa ve sandalye konuluyor. Bu hususlarda denetim yapılmıyor mu?” diye sordu.

‘DOĞALGAZIN KONTROLÜ BİZDE DEĞİL!’
CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan, Dönmez’e yanıt verirken, “İş düzenli yapılsın diye uğraşıyoruz. Ancak, doğalgaz ve Tedaş çalışmaları da sürüyor. Doğalgazın kontrolü bizde değil. Yine de kurallar neyse onu uygularız. Barlar sokağına gelince; orada kaç kişi oturuyor bir bakmak gerek. Ancak bırakalım da İskenderun nefes alsın. Sosyal yaşamı destekleyelim” diye konuştu.

‘SAHTE AŞK!’
CHP Belediye Meclis Üyesi Ali Çıtanak da, AK Parti’nin eleştirileri üzerine “Bugün AK Parti’nin eleştirilerine şaşırıyorum. Vaktinde yanlışı eleştirmektir doğru olan.. Oysa ben bir takım yanlışlıkları eleştirirken, toplumun hakkını savundum. Örneğin, İmar Planı hususunda mağdur insanların haklarını korudum. Görüyorum ki, bugün o birliktelik sahte aşka dönüştü. İskenderun’da herşey güzel olacak” diyerek, yanıt verdi.

‘SU BAĞLANTILARI ÇÖKMÜŞ!‘
Altyapı çalışmalarına bir tepki de Ercüment Kimyon’dan geldi. Kimyon, “Hizmet bir defa yapılır. Olup bitenlere bakıyoruz. İdare asfalt işine başladı. Ancak, döşenen 2.5/3 cm asfalt tutmaz.. Yavuz Sultan Selim Caddesi’ne gidin, bakın. Su bağlantıları şimdiden çökmüş, basklar çökmüş. Birçok yer, yeniden yapılıyor. Asfalt kırılıyor. Böyle hizmet olmaz. Birçok şey plansız, programsız yürüyor. Oysa kamu kaynakları sağlıklı denetlenmeli. 15 yıldır aynı tablu var karşımızda” diye konuştu.
Ercüment Kimyon mecliste konuştuğu sırada, Şemsettin Mursaloğlu Lisesi’nin Tayfur Sökmen Bulvarı’na bakan kısmında henüz birkaç gün önce döşenen asfalt yeniden kırılıyordu. Kastettiği de buydu..

‘ALTGEÇİDİ UNUTUN!’
Kimyon ayrıca, AVM kavşağına bir altgeçit yapılmasının artık mümkün olmadığını belirterek, “Sürekli burada konuştuk. AVM kavşağına bir altgeçit yapılacak şeklinde bir fikir ortaya atıldı. Bu nasıl olacak? O bölgeye kanal yaptık. Bilimsel çalışma diyorlar ya buna, algeçidi unutun!” ifadelerine yer verdi.
Hakikaten, drenaj kanallarının yapıldığı AVM kavşağına algeçit yapmak hayal oldu. Üstgeçit olur mu? Bence o da bu saatten sonra mümkün değil..
Bir başka bahara artık!

Önceki İçerikKaş yapayım derken, göz çıkardılar
Sonraki İçerikAK PARTİ’DE TEK ADAYA DOĞRU!
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.