Kaymakam Aydın, ilk kez Ahilik Kaftanı’nı giydi

ahilik kaymakam ziyaret (4)
Hatay esnaf odaları Birlik başkanı Abdulkadir Teksöz, Antakya ve İskenderun oda Başkanları ile birlikte İskenderun Kaymakamvekili Abdulaziz Aydın’ı makamında ziyaret ederek Ahilik kaftanı giydirdiler. Konuklarıyla tek tek tokalaşan Kaymakam Aydın yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Hatay Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz Kaymakam Aydın’a önce çiçek takdim etti, ardından ise Ahilik Kaftanı’nı giydirdi. İlk kez kaftan giydiğini dile getiren Kaymakam Aydın “Bu bize böyle kısmet olacakmış çok teşekkür ediyorum” dedi.
Günün anlam ve önemni belirten bir konuşma yapan Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz ise “Bizleri oldukça sıcak karşılamanızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Esnafımıza vermiş olduğunuz değeri ve ilgiyi de basından takip ediyoruz. Bu nedenle sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki; uzun yıllardır Ahilik Haftası kutlanır ve bu da esnafımız açısından son derece önemlidir. Yıllardır gelen bir geleneğimizi sürdürüyoruz. İskenderun’da programlarımızı gerçekleştireceğiz. Sizlerin bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
İskenderun Kaymakamvekili Abdulaziz Aydın ise yapılan ziyaretten dolayı memnun olduğunu dile getirirken, “Gerçekten esnafımız bizler için çok önemli. Halkımızın her zaman yanlarında oldular. Ahilik tarihten bu güne kadar devam eden bir etkinliktir. Zaman su gibi akıp giderken, esnafımızın kalitesi de ortada. Şu anda yaşanan sıkıntıların hepsini birlik içerisinde aşacağız. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa biz elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.