Kılıçdaroğlu; “Katar’da, Suudi Arabistan’da demokrasi var mı?”

kilicdaroglu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasi yok diye Suriye’de kargaşa çıkartmanın Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadığını belirterek, “Katar’da, Suudi Arabistan’da demokrasi var mı?” dedi.
Adana’da düzenlenen ‘Barış Mitingi’nin ardından gittiği Hatay’da geceyi geçiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle Kırıkhan İlçesi’ne geçti. Genel Başkan yardımcıları Yakup Akkaya, Perihan Sar, Sezgin Tanrıkulu ve Nihat Matkap’ın da eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, Kırıkhan İlçe örgütünü ziyaret etti. İlçe örgütü önünde toplanan 3 bin kişiyi görünce seçim otobüsü üzerinde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, dış politikaya yüklendi.

MÜSLÜMAN’IN MÜSLÜMAN’I ÖLDÜRMESİ CAİZ Mİ?
Suriye’deki iç çatışmaya da değinen Kılıçdaroğlu sözleri şöyle sürdürdü;
“Suriye’de iki taraf da birbirini Allah Allah diye öldürüyor. İnsanların eline silah verilerek masum insanlar çarpıştırılıyor. Müslüman’ın Müslüman’ı öldürmesi caiz mi? Niçin ve neden bütün dünyada Müslüman coğrafyasında kan akıyor. Biz buna karşı çıkıyoruz bir tek Müslüman’ın kanı akmasın diyoruz. Efendim Suriye’de demokrasi yok. Suudi Arabistan’da demokrasi var mı? Katar da demokrasi var mı? Biz her ülkede demokrasi olmasını isteriz. Ama demokrasi yok diye orada kargaşa çıkartmak insanı insana kırdırmak Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmaz.”
Kılıçdaroğlu, siyasetin şikayetleri çözme sanatı olduğunu, Başbakan Erdoğan’ın sürekli şikayet ettiğini, “O şikayet ediyorsa ben acizim ben sorunların altında kaldım çözemiyorum demektir” dedi.

Önceki İçerikYağmur yağdı, İskenderun felç oldu!
Sonraki İçerikHER ADAYA BİR HAYAL ÇADIRI!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.