BAHÇEŞEHİR KOLEJİ FARKINI KONUŞTURUYOR!

bahcesehir kolej80
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve Bahçeşehir Koleji, Türkiye’nin 7 bölgesinde 42 kampusu ve 95 okuluyla hizmet veriyor.
Dünya okulu vizyonu eğitim anlayışında kökten bir değişim, yenilikçi hareket üzerine kurulan İskenderun-Belen Bahçeşehir Koleji, “Biz dünya okulu olarak yola çıktık” sloganıyla çağdaş bir eğitim veriyor.
İskenderun-Belen Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Sefai Server Dik, okulun eğitim programı hakkında bilgi vermek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Dik, “Cumhuriyet’in kuruluş felsefesinden hareketle, Anadolu’nun ışıklarını eğitim sinerjisiyle birer güneşe dönüştürmek amacıyla, İskenderun’dan yola çıkıyoruz” dedi.
Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Sefai Server Dik açıklamasının devamında, “Bahçeşehir Eğitim Kurumlarının en yeni şubelerinden biri olarak, çağdaş uygarlık hedefi anlayışıyla hizmete başlıyoruz. Yarının yöneticilerini, Türkiye’yi dünyada temsil edecek değerleri yetiştirdiğimizin bilincindeyiz. Akademik öğrenmenin öncelikleri ile dünya bilim dilini, dillerini konuşabilen, sosyal yaşam becerileri, bireysel hobileri, aktiviteleri olan, aklın, bilimin, çağın öğrenmenin ufkunda olan, özgür ve bağımsız düşünebilen, teknolojiyi yaşamda araç olarak kullanabilen bireyler yetiştirmek temel hedefimizdir” diye konuştu.

TEMEL UYGULAMALAR
İskenderun-Belen Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Sefai Server Dik, Bahçeşehir Koleji’nin temel uygulamaları hakkında da bilgiler verdi. Dik, “Ana sınıfımızdan başlayarak ‘half day english’ uygulamamız, 1. ve 5. Sınıflarla birlikte I pad ile eğitimimiz, 5. Sınıfta dil hazırlık sınıfı uygulamamız, 2. Sınıftan başlayarak ikinci yabancı dil eğitimimiz, nokta atışı ile kazanım eksiğini gideren etüd anlayışımız, bireysel ilgi, istek ve becerileri önceliklendiren sosyal kulüp çalışmalarımız, bireysel hobiler, aktiviteler, sosyal sorumluluk projelerimiz, Bahçeşehir Kolejlerimizin temel uygulamalarındandır” açıklamasında bulundu.

‘TEMEL YAŞAM BECERİSİ KAZANDIRIYORUZ’
İskenderun-Belen Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Sefai Server Dik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Okulumuzdaki tüm öğrencilerin yararlanabileceği fen laboratuvarımız, bilim müzemiz, inovasyon laboratuvarımız, sanat atölyemiz, müzik atölyemiz, beceri spor ve koordinasyon merkezimiz, mutfak akademi merkezimiz, sağlık odamız, kapalı spor salonumuz, konferans salonumuz, mutfak ve yemek salonumuz, açık oyun alanımız gibi sosyal alanlarımızla temel yaşam becerilerini kazandırıyoruz. Kentimizi, yerelimizde her biri reform niteliğinde olan, Bahçeşehir Koleji’nin temel taşları ile tanıştırdığımız için gururluyuz. Güzel İskenderunumuz’dan, sadece Türkiye’ye değil dünyaya açılacak ufuklar olan çocuklarımızı, bu bilinçle ve sevgiyle kucaklar, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarınının 40 yılı aşkın deneyimiyle İskenderun’un enerjisini, heyecanını buluşturan kurucumuz Sayın Enver Yücel’e şükranlarımı sunarım.”

KOLEJ GÖZ KAMAŞTIRIYOR!
Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Sefai Server Dik, Kurumsal İletişim Yöneticisi Defne Turan ve öğretmenler eşliğinde, basın mensuplarına okulu gezdirdi.
Çam ağaçları arasında rehabilitasyon etkisi de oluşturan Bahçeşehir Koleji’nde Avrupa standartlarında eğitim veriliyor. Sınıflarda yok yok.. Teknolojik her imkan sağlanmış. Okul Müdürü Dik, “Bizler burada dil öğretmiyoruz. Dilleri yaşatıyoruz“ diyerek, öğrencilerin çok kısa zamanda dünya ölçeğinde İngilizce ve Almanca’yı konuşabileceğini söyledi. Bu sırada okul bahçesinde Ekolojik Evler’in de yapılacağını kaydeden Dik, “Öğrenciler sebzeyi kendileri yetiştirebilecek” dedi. Kolej’e ilginin giderek arttığını söyleyen Dik, son olarak “Memleketimize faydalı, iyi bir insan, iyi bir yurttaş yetiştirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.