Akça; “Problem çok, çözüm yok!”

ahmet akca3
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Şenöz Café’de basın mensuplarıyla kahvaltı yapan ve ardından da yeni eğitim öğretimle ilgili düşüncelerini dile getiren Akça şunları söyledi;
“Malum her yıl yapmış olduğumuz eğitim öğretim basın toplantısı bir haftalık bir eğitim öğretimden sonra eğitim ve öğretimin bir değerlendirmesini yapalım, karşılaştığımız aksaklıkları söyleyelim diye düşündük. Eğitim ve öğretim ile ilgili meseleye girmeden önce biliyorsunuz. 2013 yılında toplu sözleşme süreci yaşandı. Tam bir çadır tiyatrosu örneği gördük. Yangından mal kaçırırcasına malum sendika hükümetle toplu sözleşmeyi imzaladı. Sözde çok büyük rakamlar aldığını söyleyen sendika yüzde 3 artı 3’e memuru mahkûm etti. Biz buradan bu süreci 23 gün boyunca devam edebilecek bir süreci arife günü yarım günlük bir süre içerisinde tamamladığından dolayı memur sendikasına madalya takılmasını düşünüyoruz. Bunun da sorumlusu Memur Sen’dir.”

‘DERSHANELER KAPANIR MI?’
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, konuşmasının devamında, 2013-2014 eğitim öğretim yılının birçok problemle başladığını söyleyerek, “Özellikle 4 artı 4 artı 4 eğitim sistemi ile birlikte okullardaki dönüşümlerin tamamlanamaması, dönüşümleri yapılan okullardaki kayıt sahalarındaki sıkıntılar hala devam ediyor. Bu okullarımızın kiminde hiç öğrenci kalmazken, kimi okullarda 1500-2000’li rakamlar 45-50 kişilik sınıfların oluştuğu okullar haline dönüşüyor. Burada Milli Eğitimin planlarındaki yanlışlıklar ve aksaklıklarda üzerine ekleniyor. Buna acil bir şekilde önlem bulunması lazım ki, bu okullarımızdaki sıkıntılar ve giderilsin. Ortaokulların giriş çıkış saatlerinde büyük sıkıntılar yaşanacak. Çünkü okulların seçmeli derslerden dolayı ders saat yükleri fazla. Çok erken saatlerde okul başlıyor. 06.40’da zil çalıyor. Şimdi kış dönemi de yaklaşıyor. Kışın gelmesi ile birlikte elektrik kesintilerini ve okullardaki curcunayı hep birlikte yaşayacağız. Yine MEB’in almış olduğu bir kararla SBS kaldırıldı. Biz de sevindik dedik ki artık sınav yok ama Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Bey çıktı dedi ki; ‘Yılda 12 sınav olacak 5. sınıf hariç. Yani toplamda 36 sınav olacak. Bu yıl uygulanacak 12 sınavlı bir sistem.’ Şimdi 8. sınıfların 12 tane sınava girdiği bir sistem de ve hükümetin dershaneleri kapatacağım dediği bir ortamda sizlere soruyorum bu dershaneler kapanır mı? Bu alınmış olan karar kime hizmet ediyor kamuoyunun takdirine sunuyorum? Yani bu 12’li sınav sistemi ileride yeni özel eğitim kurumlarının ve yeni dershanelerin açılmasına yarar sağlayacak. Bu yeni sistemde devamsızlık süresinin azaltılması dersle ilgili olarak bağlantının güçlü kılınması bu olayında olumlu yönü bizim önceliğimiz çocuklarımızın okulda okuması. Okulda bilgiyi alması, öğrenmeyi okulda sağlamasıdır. Eğitim öğretim başladı ders kitapları ile ilgili sıkıntılar var. Birçok okulda hala ders kitapları tamamlanmadı. Bakın verilmedi demiyorum birçok yerde ders kitapları verildi ancak sınıflar ve dersler bazında kitaplar yok, eksikler çok. Önümüzdeki hafta tamamlayacaklarını söylüyorlar. Eğitim öğretim başladı. Bunun planlanmasının aylar öncesinden yapılması gerektiğini düşünüyorum.

HİTLER’İN KRİPTO ŞİFRESİ SORULUR MU?
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, sözlerini şöyle sürdürdü;
“MEB Yönetici Atama Yönetmeliğini değiştirdi ve yeni bir yönetmelikle ortaya çıktı. Bu yönetmeliğe göre de mülakat sınavı adı altında bir soytarılığa da imza attı. Çünkü, Türkiye’deki genel kanaat sözlü yâda mülakat torpilin döndüğü yer olarak bilinir. Hatay, MEB’de bu konuda bizi yanıltmadı. Torpilin kralını biz yaparız dediler. Yazılı sınavda en üst notu alan arkadaşlarımıza sözlü notundan 40 verdiler. Amaç herhangi bir yere atanamaması. Yazılı sınavdan daha düşük not alan malum sendikanın üyelerine 99-100 gibi astronomik sözlü rakamları verdiler. Yani böyle bir kepazelik yakışmıyor. Ayrıca mülakat sınavında atanacak müdürlere hitlerin kripto şifresini soruyorlar. Bir okul müdürü olacak vatandaşa Hitler’in Kripto Şifresi sorulur mu? Böyle bir mantık ve düşünce olabilir mi? Gerçi biz bu süreci 24 Eylül’de Ankara’da MEB önünde tüm şubelerimizin katılımı ile bir protesto eylemi yapacağız ve bakanı istifaya çağıracağız ya bu yönetmeliği geri çekecek ya da bu süreç arkadaşlarımız ve sendikamız tarafından mahkemeye taşınacak açıklamasını yaptı.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.