İzmir’de Renkli Hatay Günleri

hatay günleri1
Hatay Valiliği ile İzmir merkezli Hataylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca İzmir’de düzenlenen 3. Hatay Günleri renkli görüntülerle başladı.
İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın da katıldığı ve Hatay’ın folklorik öğelerinin ve mutfağının tanıtıldığı etkinlikte Defne Apollon kıyafetlerini giyen mankenler, faytonla Alsancak 1’nci ve 2’nci Kordon’dan Konak Meydanı’na giderek vatandaşlara defne sabunu dağıttı. Konak Meydanı’ndaki defne sabunu dağıtım etkinliğinin hemen ardından Hatay halkoyunları gösterileri sunuldu. Hataylı künefe ustalarının hazırladığı ve üzerinde “Hatay, Barış, Sevgi, Hoşgörü, Kardeşlik” yazan künefelerin vatandaşlara dağıtıldığı etkinlikte barış için havaya balonlar uçuruldu.
Konak’taki Eski Sümerbank önüde düzenlenen açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan da katıldı.
Açılışta konuşan Hataylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Vecihi Fakıoğlu, etkinliğin iki uzak kenti yaklaştıracağını belirtti. Hatay’ın değerlerini, kültürel, sosyal ve ekonomik yapısı hakkında bilgi almak isteyenleri İzmir Fuar Alanı 5 Nolu Hol’deki Hatay Günleri etkinlerine davet eden Fakıoğlu, etkinliğin barış, hoşgörü ve kardeşliği pekiştireceğini söyledi.
Açılışta mitolojideki Dafne ve Apollon’un kıyafetlerini giyen mankenler defne sabunu dağıttı. Hatay Şenköy Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Hatay’ın Türkiye’ye katılışının 74. yıl dönümü nedeniyle 74 tepsi künefe dağıtıldı. İlk tepsideki künefeyi kesen Vali Toprak, basın mensuplarına ve vatandaşlara ikram etti.
Vali Toprak, “Künefeyle birlikte Hatay’dan İzmir’e kadar gelen, ülkemizin değişik noktalarına yayılan barış, hoşgörü ve kardeşliğin buluşmasıdır bu etkinlik. Sık sık barış, hoşgörü ve kardeşliği getirerek daha da iyi hissedebiliriz. Hatay’dan gelen kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Teşekkür ediyoruz, barışı, kardeşliği, hoşgörüyü gönlünden ve yüreğinden çevreye yansıtanlara” dedi.
İzmir Fuar Alanı 5 Nolu Hol’de düzenlenen 3. Hatay Günleri, 22 Eylül’de sona erecek.

Önceki İçerikHATAY’DA SALDIRI ALARMI!
Sonraki İçerikAycı; Türkiye yatırımlarla büyüyor!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.