Uğur Fırat; “AK Parti’den İskenderun’u hedefine taşıyacak, kapısını herkese açacak her kim aday olursa, birlikte çalışırım”

ugur firat
Hatay Esnaf Odalar Birliği İkinci Başkanı Uğur Fırat, esnaf oda başkanlarıyla birlikte düzenlediği toplantıda “Ahilik Haftası” nedeniyle düzenlenen program hakkında bilgi verdi. Fırat’a yönelik sorular daha çok yerel seçimler üzerinden geldi. İskenderun’da sevilen ve saygı duyulan bir isim olan Uğur Fırat, dobracı kişiliğiyle biliniyor. Belediye Meclisi’ndeki oturumlarda sürekli İskenderun menfaatlerine odaklanan Fırat’ın kent çıkarlarına uygun olmayan bir çok kararda ‘hayır’ oyu kullandığı biliniyor.
İskenderun Petek Kafe’de gazetecilerle bir araya gelen Uğur Fırat’a önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’den İskenderun Belediye Başkanlığına aday adayı olup olmadığı soruldu. Fırat, “İskenderun belediye meclis adaylığını düşünmediğini, ancak büyükşehir adayının belirlenmesi durumunda, büyükşehir belediye meclisini düşünebileceğini aktardı.

‘GÖREV VERİLİRSE NEDEN OLMASIN’
Fırat bir soru üzerine, ‘görev verilirse’ şayet, İskenderun AK Parti Belediye Başkanlığı’na aday adayı olabileceğine vurgu yaptı.
Fırat, “AK Parti’den İskenderun’u hedefine taşıyacak, kapısını herkese açacak, her kim aday olursa, yanında duracağını, birlikte çalışacağını da söyledi.
Hatay Esnaf Odalar Birliği İkinci Başkanı Uğur Fırat konuşmasında, “Esnaf oda başkanlarımızdan bir çoğu belediye meclis üyeliklerine aday oldular. İçimizden birinin de belediye başkanı adayı olması söz konusu olabilir ama şu anda gündemde öyle bir şey yok” derken, İskenderun’un da, bir Antakya gibi ‘güçbirliği’ içinde hareket etmesi gerektiğini hatırlattı.
Uğur Fırat, ısrarla gelen siyasi sorular üzerine de esprili yanıtlar verdi. Fırat, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in altyapı çalışmalarına ilişkin soru üzerine, “Bu dönem altyapıya girişmek cesaret gerektiren bir iş. Seçim yatırımı yapıyor deseniz, evet yapıyor” şeklinde görüş bildirdi.

Önceki İçerikBaşkan Yurtman; “MHP’de rekabet değil, güçbirliği olur”
Sonraki İçerikAhilik Haftası İskenderun’a renk katacak
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.