Tuncay; “Bırakın çocuklarımız eşit şartlarda yarışsın!”

tecsen
TEÇ-SEN Hatay Şube Başkanı Hasan Tuncay yayınladığı basın bülteninde, “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği’nin 10. Maddesi ile öğretmen çocuklarına yüzde 15 kontenjan ayrılmaktadır” dedi ve ekledi:
“DPY ve Bursluluk Sınavı TABAN ve TAVAN Puanlar incelendiğinde, 9. Sınıfta öğrenim gören öğretmen çocuğu 152,052 puan ile burs almaya hak kazanırken, 9. Sınıfta öğrenim gören diğer çocuklar ise en az 394,447 puan ile burs almaya hak kazanmaktadır. Sendika olarak yıllardır neden “DPY Sınavındaki Öğretmen Çocukları Kontenjanına” karşı olduğumuz ve bu kontenjanın kaldırılması gerektiği net olarak görülmektedir.
DPYS Taban ve Tavan Puan cetveli değerlendirildiğinde; Öğretmen çocuklarının aldıkları puanların, diğer çocukların aldıkları puanlarının yarısından bile daha aşağıda olduğu halde sınavı kazandıkları ve Devlet’ten burs alabildikleri görülecektir.
Anayasa’mızın 10. maddesinde “Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.” denilmektedir.
TEÇ-SEN Genel Merkezi tarafından, Milli Eğitim Bakanı, Müsteşarı/Yardımcıları ve Bakanlık bürokratlarının tümüyle yapılan her toplantıda mutlaka gündeme getirilmesine rağmen “DPY Sınavı Öğretmen Çocuğu Kontenjanı” halen yürürlükte olmaya devam ediyor. Yönetmeliğin 10. Maddesindeki yüzde 15 öğretmen çocuğu kontenjanı hemen kaldırılmalıdır. Çünkü bu kontenjan, büyükler eliyle Çocuk Haklarına alenen tecavüzdür. Bütün çocuklar eşit haklara sahiptir, hiçbir çocuğa ayrımcılık uygulanamaz.
İşte bu sebeple dün söylediğimiz sözü bugün de tekrarlıyoruz. Bırakın çocuklarımız eşit şartlarda yarışsın!”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.