Başkan Yurtman; “MHP’de rekabet değil, güçbirliği olur”

yurtman
Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, basın mensuplarıyla bir araya geldi. MHP’den İskenderun Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Başkan Yurtman, samimi açıklamalarda bulundu. Görev yaptığı süre boyunca Karayılan’ı ilklerle buluşturan Başkan Yurtman’a, beldelerden büyük destek görüyor. Yurtman, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtlarken, İskenderun adına birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin aday adayları içinde bir rekabet değil bir güç birliği olacağının altını çizen Yurtman, aday olamayan her aday adayın kendisi aday olmuşçasına partisi için çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

“BİZİM İÇİN SÜRPRİZ OLMAZ”
Başkan Yurtman, “Karayılan için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Şimdi de neden İskenderun için olmasın dedik. İskenderun için aday olduğum takdirde her partiden seçmenin oyuna talip olacağız. İskenderun için en faydalı olacak adayı parti merkezimiz seçecektir ve biz de seçimlere kadar elimizden geldiğince çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. İskenderun bölgesinde muhafazakar, milliyetçi bir seçmen kitlesinin yoğun olduğunu vurgulayan Yurtman, MHP’nin İskenderun’da 1. Parti olmasının sürpriz olmayacağını dile getirdi.

“EL ELE VERECEĞİZ”
Hatay’ın büyükşehir olmasıyla ilgili de görüş bildiren Başkan Yurtman, “Beldelerin tepkisi var. Toplumun iradesine ipotek koyamazsınız. Partinin oyundan çok adayın çalışması, hizmetleriyle alakalı bir hizmet programı içerisinde olması gerekiyor. MHP için seçim kazanmak imkansız değil. MHP iddialıdır. Bize düşen İskenderun’un geleceğidir. İskenderun’a yakışır bir yaşam felsefesiyle çalışacağız. İskenderun’u bir bütün olarak, hep birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

TEPE MAHALLELERİNE İŞARET ETTİ
“İskenderun’da nüfus 400 bin olabilirdi. Kentsel dönüşüme başlanabilirdi” diyen Başkan Yurtman, “Tepe mahalleleri; Sahil Evler’den daha üstün bir hizmet görmüyorsa, İskenderun’da hizmet yapılmış sayılmaz” diyerek, bu konuda ne kadar kararlı ve vizyon sahibi olduğunu gösterdi.

“BİRBİRİMİZE DESTEK SÖZÜ VERDİK”
Bir soru üzerine, MHP’nin Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Gül’le güçbirliği içinde olduklarına vurgu yapan Yurtman, “İbrahim Bey’le güçbirliği içindeyiz. Daha fazla aday adayı da olabilir. Ama bu durum MHP’de rekabeti değil, güçbirliğini doğurur. El ele vereceğiz. Bizler, birbirimize destek söz verdik. Herkes kendi seçmenini birleştirir. Siyaset ayrışarak yapılmaz. Biz birleşerek güçleniyoruz” ifadelerini kullandı.

“TASARRUF ÖNCELİĞİMİZ”
İskenderun’u çok önemsediğini belirten Karayılan Belediye Başkanı ve MHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Yurtman, “Karayılan’da çok hizmet yaptık. İskenderun için çok önemli hizmetlerimiz olacak. Önceliğimiz tasarruf ve ek kaynaklarla yatırım sağlamak. Şikayet etmeyeceğiz, hizmete ve İskenderun’un geleceğine odaklanacağız. Örneğin, Karayılan’da 100 dönüm araziyi eğitim kampüsü için oluşturduk. Amacımız, ileriye odaklanmak olmalı” şeklinde konuştu.

ADAY ADAYLIK DOSYASINI VERDİ
Bugün de Milliyetçi Hareket Partisinden İskenderun Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan karayılan Belediye Başkanı Parti binasına gelerek dosyasını ilçe başkanına teslim etti.
Yapılan aday adaylığı açıklamasına Dörtyol ve çevre belde belediye başkanları ve İskenderun Belediye Başkan aday adayı İbrahim Gül ile partililer katıldı. MHP İskenderun belediye başkan aday adayı Yurtman, “sözlerime müslüman kardeş ülke Suriye’de anlamsız savaşın sona ermesi can kayıplarının bitmesi kardeşliğin tekrar hakim kılınmasına dua ediyorum” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İlimizde ve ilçemizde tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 30 mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisinin kazanması için elimden gelen tüm gayreti göstereceğimi buradan herkesin huzurunda ilan ediyorum. Genel başkanımızın Büyükşehir yasası ile ilgili yaşanan olumsuzluklara karşı sabahlara kadar yaptıkları mücadeleler hafızamızdaki yerini koruyor. Yapılan bu yasa değişiklikğiyle güzel İskenderun’umuz bölünmüş ve beldemiz Karayılan ise mahalleye dönüştürülmüştür.Bu nedenle yapılacak olan yerel seçimlerde bende MHP de İskenderun Belediye Başkan aday adaylığımı açıklamak için ilçe teşkilatında bulunuyorum. Bizim için ismin önemi yok biz partimizin uygun göreceği isim için hepimiz birlik içerisinde çalışacağız.”
Yapılan konuşmaların ardından ise İbrahim Gül ve Mehmet Yurtman ilçe Başkanı ve Belde Belediye Başkanları güç birliği gösterisinde bulundular.

Önceki İçerikKaymakam Aydın’dan meslektaşına ‘Hayırlı Olsun’ ziyareti
Sonraki İçerikUğur Fırat; “AK Parti’den İskenderun’u hedefine taşıyacak, kapısını herkese açacak her kim aday olursa, birlikte çalışırım”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.