TRAŞ; “BİZE ÇELME TAKMAK İSTEYENLER VAR”

ender
Payas Belediyespor 1975’in İskenderun 5 Temmuz Stadı’nda oynanan Derince Belediyespor’a kaybedilen maçın ardından Teknik Direktör Ender Traş ve Kulüp Başkanı Mehmet Ay değerlendirmelerde bulundu.
Derince Belediyespor’a kaptırılan 3 puanın değerlendirmesini yapan Ender Traş, “Derince maçında kötü oynadık. Eksiklerimizi gördük bunlara karşı önlem alacağız. Ancak en önemlisi saha sorunumuzdu. Derince Belediyespor maçını İskenderun yerine Payas’ta oynasaydık bu kötü oyunumuza rağmen en az beraberlik çıkaracağımızdan eminim. Tabi biz bu tür bahanelerin ardına sığınacak değiliz. Kendi eksikliklerimizi görüp tedbirlerimizi alacağız. Kendi stadımız yapılana kadar İskenderun Stadında maçlarımızı oynayacağız. Ancak yine Payas halkı için ve bizim için İskenderun deplasman maçı gibi oluyor” dedi.
İskenderunspor ve Demirçelikspor takımlarının başarısız olma nedeninin İskenderun 5 Temmuz Stadı olduğunu öne süren yapan Traş, seyircilerin maça katılımını ve maça etkisini azaltan bir stadyum niteliğinde olduğunu dile getirdi.
Derince Belediyespor ile İskenderun 5 Temmuz stadında oynan maçta yaşanan olaylara dikkat çeken Teknik Direktör Ender Traş, İskenderun stadında her zaman belirli bir futbol insanlarından oluşan belirli bir zümrenin varlığından bahsederek şunları söyledi: “Bu belirli zümre her zaman başarısız olmuş futbol insanlarından oluşuyor. Bu futbolun içinden gelen kişilerin sayısı 15-20 kişi ve başarılı olanlara çelme takmayı amaçlıyorlar. Derince maçında rakip oyuncuları alkışlıyorlar, rakibin golünü alkışlıyorlar. Bunlar futbol adamları ve takımımıza şehrimize zarar veriyorlar. Bunların önüne mutlaka geçilmelidir.”
Tribünde yaşanan bu olayların futbolun içinden gelen insanlara yakışmadığının altını çizen Traş, bunun bir eleştiri değil bir vicdansızlık olduğunu ifade etti.
Traş, bu yıl 20 yeni oyuncu kadroya dahil edildiğini ve uyum sorununun elbette yaşandığını ancak sezon sonunda ilk 10 içinde yer alacaklarını söyledi. Payas Belediyespor’a çelme takmak isteyenlere ancak Payas halkının birlik ve beraberliği ile dur denilebileceğinin altını çizen Traş, taraftarımızın maça daha çok kalabalık kitlelerle gelerek birlik, beraberliği sağlayıp tribünde takıma zarar verecek kişileri engelleyebileceğini söyledi. Payas Belediyespor’un 3. Ligde Büyükşehir Belediyeleri ile kafa kafaya mücadele eden bir takım hüviyetinde olduğunu vurgulayan Traş, “Payas taraftarının yoğun emekleri ile Payas Belediyespor buralara geldi. 3. Ligde yeniyiz ve 3. Ligde yıllardır mücadele eden tecrübeli takımlarla ile kafa kafaya oynuyoruz. Bu Payas’ın ve taraftarlarımızın başarısıdır. Taraftarlarımız takıma daha çok destek verdikçe takımımızda daha iyi yerlere gelecek” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.