Payas Kaymakamı Demiröz; “İsteyin, çalışın, dua edin!”

payas kaymakam
2013-2014 eğitim-öğretime öğrenciler ‘merhaba’ dedi.. Okullar kapılarını açarken, tüm yurtta ve şehrimizde öğrenciler ise okula başlamanın heyecanını yaşadı. Benzer coşku Payas’ta da yaşandı.
Payas Kaymakamı İrfan Demiröz ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Selim Şahin İlköğretim Okulu’nda düzenlenen yeni dönem eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. Kaymakam Demiröz, öğrencilerle sohbetler etti ve 2013-2014 yılı eğitim-öğretim döneminde başarılar diledi.
Öğrencilerin verimliliğini arttırması yönünde nasihatlerde bulunan Kaymakam Demiröz, “Düşün ki bir tarla, bir tarafı sulanıyor, diğer tarafı sulanmıyor. Sulanmayan taraf kuru olur hiç verim alamayız. Ancak sulanan bölgeden verim alırız, meyve, sebze yetişir. Aynen siz öğrenciler de böyle sulanan tarla gibi olmalısınız. Çalışmalı ve bunun karşılığını almalısınız” diye konuştu.
Kaymakam İrfan Demiröz, daha öncede resmi görevinde de hep üstünde durduğu 3 temel ilkesini öğrenciler için de tekrarladı, “Hayatta her zaman 3 şeyi temel alacağız. Birincisi isteyeceğiz. İstemeden asla olmaz. İkincisi çalışacağız. Çalışmak işi başarmanın zaten en önemli kuralıdır. Üçüncüsü ise dua edeceğiz. Sizler derslerinizde öncelikle başarılı olmak isteyeceksiniz. Sonra derslerinize çalışacaksınız ve en sonda çalışmalarınız karşılıksız kalmasın diye dua edeceksiniz. Her zaman bu prensipleri unutmayın” dedi.
Öğrenci velilerinin okula sık sık gelmesinin çok önemli olduğunu belirten Demiröz, “Öğrenci velilerinden alınan okul aidatı ücretlerini artık almayacağız. Çünkü velileri okuldan kaçırmak yerine okula daha çok getirmeliyiz. Okulda veli, öğrenci ve öğretmen üçgenini kurmalıyız. Öğrenci, veli ve öğretmen üçgeninde okullarımız yarışmalar düzenleyecek, faaliyetlerde bulunacak ve bu faaliyetlerden yardım talebinde bulunulacak. Okul ihtiyaçlarını gidermek için değil okulun yaptığı faaliyetlerde, çıkardığı kitap, dergi gibi işlerin karşılığı olarak ücret alınabilir. Yani karşılıksız bir ücret alınmamış olacak. Böylelikle hem öğrencilerimiz, hem de velilerimiz ve öğretmenlerimiz daha çok diyalogda bulunacaklar” dedi.
Öğretmenlere seslenen Kaymakam Demiröz, öğretmenlerin öğrencilerine öncelikle çevrelerini çok iyi tanıtmaları gerektiğinin altını çizerek, öğrencilerin bayrak ne demek, vatan ne demek, büyüğe saygı ne demek gibi konuları çok iyi açılması gerektiğini söyledi. Demiröz, okullarda yüzde 50 eğitim, yüzde 50 öğretimin olması gerektiğine vurgulayarak, öğretimin yanında eğitiminde asla unutulmaması gerektiğini ifade etti. Kaymakam İrfan Demiröz ve Belediye Başkanı Bekir Altan öğrencilere 2013-2014 eğitim- öğretim yılında başarılar dileyerek öğrencileri yılın ilk dersine yolcu etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.