Kimyeci; “Sokak eylemlerini kaşıyanlar bunun hesabını veremez”

ismail kimyeci
AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya’da son günlerde sokak eylemlerini kaşıyanların ve destekleyenlerin, bunların hesabını hiçbir yerde ödeyemeyeceğini belirterek, halkın buna alet olmamasını istedi.
Kimyeci yaptığı yazılı açıklamada, eylemlerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır dilediğini kaydetti.
Türkiye’de hükümete karşı yürütülmekte olan bir psikolojik harekat olduğunu savunan Kimyeci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bunu her alanda sürdürmek gibi bir arzuları olduğunu da çok net olarak görebiliyoruz. Başbakan’a karşı kırılganlık üreten konuların, bazı kesimler için de risk ürettiği ve sıkıntı kaynağı olduğu bugün daha iyi görülmeye başladı. AK Parti’ye zarar vermek, dolaylı olarak güven ve istikrara zarar vermek anlamına geliyor. AK Parti’nin temel felsefesi hizmet esaslı olup, (Türkiye kazansın, büyüsün) şeklinde olmuştur. AK Parti’yi çekemeyenlerin temel felsefesi ise (AK Parti kaybetsin de Türkiye’ye ne olursa olsun) anlayışına dayanmaktadır. AK Parti nasıl farklı toplum kesimlerinin değişim enerjisini arkasına alarak Türkiye’yi demokratikleştiriyorsa, AK Parti’ye karşıtlık üreten kesimler de AK Parti’nin arkasında bu toplum kesimlerini de hedef tahtasına oturtuyorlar. Antakya’da son günlerde sokak eylemlerini kaşıyanlar ve destekleyenler, bunun hesabını hiçbir yerde ödeyemezler. Antakya halkından ricam buna alet olmamalarıdır.”
Kimyeci, her zaman sağduyulu olma konusunda duyarlı olmanın herkesin bir vatandaşlık görevi olduğunu, polisle çatışmak, kırmak yakmakla bir şeyin elde edilemeyeceğini, devlete karşı eylem yapmanın birşey kazandırmayacağını sözlerine ekledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.