MUAMMER GÜLER: “SABIRLI OLMAK GEREKİYOR”

bakan güler
Hatay’da Ahmet Atakan’ın ölümüyle sonuçlanan olaylara değinen İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Özellikle Hatay’da etnik provokasyonla insanları sokağa dökme girişimlerini biliyoruz. Bu olayla incelememiz başladı. Sabırlı olmak gerekiyor” dedi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler şunları söyledi; “Dün Hatay’da meydana gelen olay üzücü bir olaydır. Hepimizi üzmüştür. Ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum, ailesinin acılarını paylaşıyorum. Olayla ilgili hemen Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gerekli inceleme başlatıldı. Adli yönden süren inceleme yanında bizde Mülkiye müfettişleri görevlendirerek olayın bütün boyutlarla incelemesine başladık. Ancak, dün televizyonlara düşen görüntülerden polis aracının gerçekte olduğu sırada herhangi bir polis müdahalesinin bulunmadığı ve yüksekten düşme sonucu bir görüntünün olduğu ortaya çıktı. Ayrıca otopsi raporu da yüksekten düşmeyi teyit ediyor. Ama bütün bunlara rağmen biz incelememizi sürdürüyoruz. Elbette olayın bütün ayrıntıları ortaya çıkmadan, birilerini suçlamanın veya bu olayı hemen polise mal etmenin, veya hemen provakasyon aracı haline getirmenin ve özellikle Hatay’da günlerden beri yapılmakta olan, orada büyük bir karışıklık çıkarmak, etnik provakosyonla insanları birbirine düşürme eğilimlerini de yakından biliyoruz.”
Bakan Güler, nerede olursa olsun, kanunsuz eylemlerle ilgili bizim tavırlarının devam edeceğini belirterek; “Özgürlüklerin bütün unsurlarıyla kullanılmasına evet ama kanunun öngördüğü şartlar içerisinde. Başkalarının özgürlüklerini ihlal etmeden ve şiddet kullanmadan özgürlüklerin kullanılmasından yanayız. Bu olayla ilgili incelememiz sürecektir, biraz sabırlı olalım. ve olayın bütün boyutları ortaya çıkmadan da kimse, kimseyle bir önyargıyla veya şüpheyle olaya yaklaşmasın. Ama bu tip kanunsuz gösterilerin de maalesef geldiği noktayı da vatandaşların takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.