Boks Federasyonu Erdener’e büyük görev yükledi

boksör nuri33
Hatay’da daha önce iki kez bölge boks sporunun önderliğini yapan Nuri Erdener, bir kez daha
Federasyonun güvendiği bir isim olarak bu sorumluluğu üstlendi. Hatay boksunun önde gelen isimleri olan milli hakem ve Antrenörler Nuri Erdener’e tam destek verdiklerini dün Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantı ile ilan ettiler. Alaattin Özbülbül, Abdurrahman Çokbelli, Ahmet Suphi Erdener, İhsan Akpınar,, Adnan Horoz ve Hilmi Soylu destek toplantısında Nuri Erdener ile bölgemizde boksu yeniden inşa edeceklerini açıkladılar.

HEDEF BİN BOKSÖR!
Hatay Boks Ajanı Nuri Erdener açıklamasında şöyle dedi:
“Hatay ve İskenderun boks camiasında yakinen tanınan ve uzun yıllar ilimiz boks sporuna hizmet ettim. Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığının teklifi Spor Genel Müdürlüğünün onayı ile Türkiye Boks Federasyonu Hatay Boks il temsilciliği asli görevine yeniden getirildim. Hatay il genelinde bir zamanla, boks sporu en gözde spor dallarının başlarında yer alıyordu. Bunun yeniden üst seviyeye ulaşması için ben ve arkadaşlarım özverili bir çalışmanın içerisine girdik. Ekim ayında federasyon tarafından ilimizde açılacak olan boks Antrenörlük kursuna katılım bekliyoruz. Boks sporu ile uğraşmış, eski sporcularımızı sertifikalı Antrenörlük belgesi almaya davet ediyorum. Bayanlar, büyükler, gençler ve minikler kategorisinde yeni sporcuların yetişmesine ve ayrıca okullarımızda eskisi gibi boks sporunun gelişmesi için gerekli gayret gösterilecek. Antakya, İskenderun, Dörtyol, Payas ve Belen pilot bölge konumuna getirilip, bu yönde yapılan çalışmalar il geneline yayılacaktır.
Futbol ile iştigal eden kulüp takımlarına boks branşının eklenmesi çalışmalarında bulunulacak. Faaliyet çizelgemizi Türkiye Boks Federasyonumuzun ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün istekleri doğrultusunda yapılanmalarına özellikle gayret gösterilecektir.
Şimdiden boks sporuna gönül veren eski ve yeni tüm spor adamlarına sporcularımıza başarılar diliyor, tüm hemşerilerimizin gönlünden manevi desteklerini bekliyorum.”
Öte yandan bölgede bine yakın boks sporcusunun yetiştirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Önceki İçerikGürsel Mahallesi Dönmez için kurban kesti
Sonraki İçerikOsman Tufan; “Hatay Türkiye’dir! Ayrıştıramazsınız..”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.